L’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro acull fins al 7 de gener una exposició del Fons Municipal d’Art amb obres de 70 artistes de reconegut prestigi nacional i internacional

La mostra és molt eclèctica i proposa un recorregut que s’inicia amb les avantguardes històriques fins a les propostes actuals.

Sota el títol ‘Un passeig pel nostre fons d’art’, les sales de l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, acullen durant les Festes una selecció d’obres del Fons d’Art Municipal amb peces d’un ampli ventall de disciplines artístiques (pintura, escultura, dibuix, gravat, ceràmica i fotografia) d’una setantena d’artistes de reconeguda trajectòria nacional i internacional que han exposat al municipi des dels anys vuitanta i han donat una peça a la població.

Entre les firmes més destacades hi ha Emili Armengol, Francesc Artigau, Manel Bea, Tindaro Calia, Modest Cuixart, Domènec Fita, Robert Llimós, Lluís Llongueras, Jaume Malaret, Medina-Campeny, Niebla, Antoni Pitxot, Cristiano Plicato, Ramon Pujolboira, Lorenzo Quinn o Lluís Roura.

En el tríptic informatiu de la mostra, Conxita Oliver, Membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i de l’Associació Internacional de Crítics d’Art, defineix l’exposició com ‘una col·lecció eclèctica en mitjans, formats, tècniques, moviments i estètiques, amb molts accents i amb una gran proliferació de llenguatges artístics,  que cal situar-lo en una diversitat d’expressions que posen en relleu intencions, inquietuds i preocupacions
estètiques contemporànies, i és el testimoni de la suma d’esforços a l’hora de tirar endavant un projecte comú.

25593902_1640827412629442_521578348529502017_n_opt

Conxita Oliver també explica que ‘cronològicament, el fons arrenca amb els hereus de la pintura tradicional catalana i, en les opcions d’avantguarda, agermana
els artistes de la generació de la postguerra provinents de Dau al Set, l’informalisme, l’abstracció, la neofiguració, la nova fornada de pintors sorgits als anys setanta, i la diversitat pictòrica dels anys vuitanta i fins als nostres dies.

Es tracta de la tercera mostra que acull la Masia Bas aquest any i es complementa amb les exposicions de Nadal del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i la mostra d’escultures a l’aire lliure de Clemente Ochoa del Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

L’entrada a l’exposició és lliure i es pot visitar de dilluns a divendres de les 17 a les 20 h. Els caps de setmana d’11 a 13 h i de 17-20 h. I el 31 de desembre d’11 a 13 h i l’1 i 6 de gener de les 17 a les 20 h.

 

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.