Últims dies per visitar l’exposició retrospectiva pictòrica de l’artista valencià i ganxó, Josep Miralles, a Castell d’Aro

L’exposició s’acaba aquest diumenge i ocupa les sales del Castell de Benedormiens

La mostra es pot visitar cada dia de 18 a 21 h i el cap de setmana d’11 a 13 h i de 18 a 21 h. L’entrada és gratuïta i es tracta de la primera exposició d’aquest estiu que programa la regidoria de Cultura al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro (la segona començarà el 5 d’agost i anirà a càrrec del pintor Francesc Artigau).

L’ajuntament també ha editat un catàleg commemoratiu amb un recull de vint-i-cinc de les obres exposades. A la mostra se n’exposen quaranta-sis que il.lustren les diferents etapes artístiques per les quals ha passat l’artista valencià, i establert des de fa molts anys a Sant Feliu de Guíxols, entre la dècada dels anys seixanta (hi ha un parell de dibuixos de l’any 1963) i l’actualitat (la resta d’obres formen part del període 1977-2017).

Són el reflex dels viatges, experiències i etapes emocionals viscudes durant la seva carrera i que el crític d’art, Jaume Fàbrega, defineix així:

“de formació acadèmica i professor de Belles Arts (Benimàmet, País Valencià, 1944), a la dècada dels 80 practica una figuració basada en la figura humana, però que surt dels marges de l’academicisme. Als 90, aproximadament, fa un salt sorprenent cap a una figuració de caire muralista- tot i que pinta sobre tela, amb acrílic-, i inclou grans formats, a manera de retaule allargat”.

“arran d’una sèrie de viatges -el Marroc, l’Índia, Sud-amèrica a partir del 2000-, la seva obra fa un gir sorprenent cap a l’abstracció matèrica, tot i que no abandona mai la figuració.

“l’equilibri entre la passió i la contenció, és un dels trets més distintius de la pintura de Josep Miralles. També hi ha construcció -i fins constructivisme geometritzant, estructures, interseccions, plànols diferenciats, etc.- i una abstracció molt ben construïda i mai gratuïta. Una obra, finalment, que és impossible que ens deixi indiferents, tant per la seva perfecció tècnica com per una temàtica que, al capdavall, parla del nostre món i de tots nosaltres”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.