El Centre d’Atenció Primària de Castell-Platja d’Aro ofereix atenció continuada i urgent les 24 hores fins a mitjans setembre i cada dia, de mitjana, atén més d’un centenar de pacients

Aquest és el primer estiu amb les noves instal.lacions en funcionament

El CAP de Platja d’Aro des del dilluns, 19 de juny, i fins al diumenge, 17 de setembre, aplica l’horari estival. El Centre d’Atenció Primària ofereix atenció continuada i servei d’urgències les vint-i-quatre hores del dia de dilluns a diumenge. Fora d’aquestes dates, el centre sanitari obre cada dia de la setmana de les vuit del matí a les vuit del vespre (inclosos els caps de setmana i festius).

Tanmateix, durant l’acte d’inauguració de nou centre de salut, el passat mes d’abril, l’alcalde del municipi, Joan Giraut, va reclamar a la Generalitat de Catalunya que prolongui l’atenció continuada i urgent les vint-i-quatre hores del dia a tot l’any per evitar que els veïns i visitants s’hagin de desplaçar al CAP de Sant Feliu de Guíxols o l’Hospital de Palamós. El conseller de Salut, Antoni Comín, no va descartar aquesta possibilitat en el futur sempre que s’ajusti als criteris d’accessibilitat, qualitat, eficiència i realitat territorial que contempla el Pla d’Ordenació d’Atenció Continuada i Urgent.

A l’estiu, fins a 150 visites al dia i més personal

Durant la temporada d’estiu, el CAP de Platja d’Aro atén entre setmana, de mitjana, un centenar de pacients. Durant l’última setmana de juliol i la primera quinzena d’agost, el nombre de visites diàries, de mitjana, es pot enfilar fins a les 150. La tipologia dels casos que atén l’equip del centre és molt variada i solen necessitar una resolució ràpida (lesions, problemes cardíacs, cremades, afectacions de la salut, etc.) Des de la direcció del centre diuen que l’afluència d’usuaris, aquest estiu, és més alta respecte l’any passat. Ho atribueixen al nou emplaçament que dóna més visibilitat al centre o que hi ha més turisme.

D’altra banda, s’han contractat 12 professionals més (4 metges, 4 infermeres i 4 administratius) per reforçar la temporada d’estiu. Una part dels metges procedeixen d’altres punts de l’Estat perquè, segons reconeixen des del centre, és complicat cobrir les places amb professionals catalans. Quan s’acabi la temporada d’estiu, aquests professionals passaran a reforçar l’estructura de l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Castell d’Aro i Santa Cristina d’Aro.

Primer estiu al nou edifici

El nou CAP de Platja d’Aro, situat a l’Avinguda Castell d’Aro, 55, va entrar en servei el dilluns 3 d’abril i ofereix assistència a les prop de 8.000 persones que viuen al nucli, 11.000 persones que resideixen a la població i 90.000 persones que acull el municipi durant l’estiu. L’edifici actual substitueix el CAP dels baixos del complex Eurocenter que, inaugurat als anys 80, havia quedat antiquat i poc funcional. El nou centre triplica l’espai respecte l’anterior centre.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.