6 mediadors prevenen i gestionen petits conflictes a les zones d’oci nocturn de Castell-Platja d’Aro per millorar la convivència nocturna amb els veïns

L’estiu passat, gràcies al servei de mediació en zones d’oci nocturn, els conflictes van reduir-se un 50% respecte a altres estius

El servei es va posar en marxa l’estiu passat i s’emmarca dins el Pacte de Convivència Nocturna que van impulsar l’any 2015 el consistori platjarenc, l’Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro i la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM).

Les principals novetats d’aquest estiu són l’ampliació del nombre de professionals que actuen a les zones d’oci nocturn (2 agents més que l’any passat), la distribució de material informatiu en diferents idiomes així com l’ampliació dels horaris i dels dies d’actuació (per primera vegada 2 mediadors també actuen de tarda i s’afegit un dia més als mesos de juliol i agost i un parell de dies al setembre). El servei es va posar en marxa l’1 de juny i funciona de dimecres a dilluns, de les cinc de la tarda fins a les cinc de la matinada, fins al 17 de setembre.

La missió dels mediadors (postgraduats en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i coordinats des de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro) és prevenir i gestionar els petits conflictes que es produeixen al carrer i als locals d’oci, especialment, a les avingudes de Cavall Bernat i S’Agaró, carrer Església, Passeig Marítim i Parc d’Aro.

Els veïns, propietaris i explotadors d’establiments també poden demanar la celebració de reunions i sessions de treball sota la coordinació de la Policia Local.

Els conflictes es van reduir a la meitat l’estiu passat

La gran majoria dels conflictes es produeixen a l’exterior dels locals, especialment, durant els desplaçaments dels clients entre els establiments o quan tornen a casa o al seu allotjament.

La detecció del conflicte just a l’inici i la intervenció dels mediadors, l’any passat, va permetre reduir en un 50% el nombre de conflictes respecte a estius anteriors. A més, s’estudien solucions a mitjà i llarg termini per evitar que es repeteixin els mateixos problemes.

Castell-Platja d’Aro ha estat dels primers municipis de Catalunya en posar en marxa la mediació a les zones d’oci nocturn al costat de Barcelona i Girona.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.