El Concurs d’Arrossades tornarà a ser l’estrella del tradicional Aplec de Sant Marc de Platja d’Aro que organitza el Centre l’Avenir Fanalenc

També es farà una ofrena floral, un concert-vermut, sardanes, la tradicional rifa i cremat popular

L’Aplec de Sant Marc és la festa més antiga de Platja d’Aro perquè el seu origen està vinculat al nucli de població originari del municipi, Fanals d’Amunt. Antigament, les famílies de les masies de Fanals d’Amunt i de Calonge es reunien a la Plaça de Sant Marc, el 25 d’abril (Diada de Sant Marc), per donar la benvinguda a la Primavera, per tant, un període d’abundor a les collites i demanar a Sant Marc que protegís els seus camps de les plagues i les inclemències del temps. Es tocaven sardanes i hi havia un ball.

Actualment, l’aplec manté l’essència d’aquella època i recorda el passat agrícola de la població però amb algunes variacions a la programació.

13055577_1077990655599757_7090462029912667753_n_opt

33 edicions del Concurs d’Arrossades i gresca tot el dia

Aquest diumenge, 30 d’abril, les activitats començaran al matí amb la preparació, entre tots els participants, d’un arc floral dedicat a Sant Marc i una ofrena floral a la Primavera amb plantes i flors boscanes recol.lectades a la zona.

Mentrestant, els grups començaran a preparar els arrossos del 33è Concurs d’Arrossades, l’activitat estrella de l’aplec. Les famílies i grups d’amics que s’apunten al concurs l’han de cuiner íntegrament a la plaça, amb gas butà, i els millors arrossos opten a diferents premis i obsequis.

A partir de la una del migdia, la banda local Caliu amenitzarà el concert-vermut que donarà pas al dinar de germanor i les valoracions del jurat del concurs d’arrossos. L’organització ofereix un servei gratuït i limitat de taules i cadires.

A mitja tarda, la Cobla Ciutat de Girona tocarà sis sardanes i, a la mitja part de l’audició, es farà la tradicional Rifa del Xai i el lliurament de premis als millors arrossos del concurs. L’Aplec s’acabarà amb cremat popular.

L’Aplec de Sant Marc l’organitza el Centre l’Avenir Fanalenc amb el patrocini de l’Ajuntament i la col.laboració d’establiments del poble.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.