El col.lectiu gastronòmic, El Plat Blau, prepara novetats cares al Menú de la Gamba 2017 i s’ha pres un any sabàtic amb l’Olla de Peix

La campanya de l’Olla de Peix se celebrava entre els mesos de febrer i març, aproximadament.

La nova junta del col.lectiu gastronòmic, El Plat Blau, que aplega restaurants de Calonge-Sant Antoni, Palamós i Vall-llobrega ha decidit agafar-se un any sabàtic per a la celebració de la campanya gastronòmica del Menú de l’Olla de Peix. Enguany, les barques d’arrossegament del port de Palamós que proveeixen d’aquesta matèria primera als establiments adherits a la campanya no han sortit a pescar del 8 de gener fins al 9 de març, en compliment del període la veda biològica que es va instaurar l’any 2013. Aquest fet ha comportat que els restaurants no disposessin del peix necessari per elaborar l’Olla de Peix i van descartar anar-lo a buscar a altres confraries. Això, sumat a què la Setmana Santa aquest any cau tard i l’escurçament de les dates habituals de la campanya gastronòmica, ha fet que hagin preferit no celebrar-la i destinar tots els seus esforços a la pròxima edició del Menú de la Gamba.

La Gamba, l’estrella indiscutible

El recent elegit i nou president del col.lectiu gastronòmic, Agustí Soto, fruit del procés de renovació de la junta de l’entitat, ha avançat que el Menú de la Gamba 2017, que començarà el 6 de maig, atorgarà a la Gamba el màxim protagonisme a la taula. Els restauradors estan estudiant diferents canvis per potenciar el menú de dia i convertir la gamba en la indiscutible estrella del menú. Fins ara, la gamba compartia protagonisme amb el segon plat, Fideus Rossejats amb Allioli, a banda d’un entrant, les postres, les begudes, els vins i el cafè. En els darrers anys, també s’ha incorporat a la campanya un menú de nit, que es mantindrà, i s’ha allargat la durada fins al juliol.

Recordem que El Plat Blau organitza al llarg de l’any 3 campanyes gastronòmiques amb l’objectiu de contribuir a desestacionalitzar la temporada turística i recuperar als fogons els referents gastronòmics de la Costa Brava Centre i la Cuina de Proximitat. El Menú de la Gamba ha esdevingut la campanya més famosa de les tres, amb accions de promoció fora del Baix Empordà, i a la tardor, també podrem gaudir del Menú de l’Escamarlà.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.