El testimoni de les ONG sobre la situació dels camps de refugiats obre aquesta tarda el 1r Cicle de Conferències Diàlegs i Reflexions de Castell-Platja d’Aro

La primera edició del cicle se centra en la realitat de les persones refugiades i els camps sirians i grecs

Sota el títol ‘Els refugiats: un viatge a la consciència’, avui s’inaugura el 1r Cicle de Conferències Diàlegs i Reflexions, per un poble inclusiu i divers, que tindrà continuïtat en pròxims anys amb altres qüestions d’interès social.

El Programa Municipal d’Acollida i Acompanyament de les regidories de Benestar Social, i de Participació Ciutadana i Dinamització Comunitària de l’Ajuntament, fins al 16 de juny, han organitzat quatre sessions per obrir un fòrum de debat i reflexió, individual i col.lectiva, al voltant dels grans reptes del nostre segle.

4 sessions per a donar una visió global de la realitat dels refugiats

La primera xerrada es farà avui a partir de les set de la tarda a la sala d’actes del consistori. Voluntaris de l’Equip de Rescat en Emergències de Catalunya i de Girona-Acull exposaran la seva experiència en els camps de refugiats. L’ajuntament platjarenc coopera amb aquestes ONG amb una subvenció econòmica pel finançament dels seus projectes. Els diners surten del fons d’emergències dotat amb 30.000 euros.

La segona sessió tindrà lloc el dimecres 26 d’abril, a la mateixa hora i en el mateix espai, sota el títol ‘La visió de la societat d’acollida vers les persones refugiades: què ens genera?’ que anirà a càrrec de Saïd El Kadaoui Moussaoui; escriptor, psicòleg i professor especialitzat en salut mental i migració.

El dijous 25 de maig, a partir de les sis, al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, es farà la tercera trobada amb Ahmad Basal, refugiat sirià, membre de l’Associació Solidària amb el Poble Siri, i pastisser d’ofici. Els assistents escoltaran les seves vivències mentre aprenen a preparar pastissos.

I la darrera xerrada s’ha programat pel divendres, 16 de juny, a partir de les set de la tarda, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, per a tractar la gestió del refugi des de les institucions, a càrrec d’Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Totes les xerrades són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

Coincidint amb el Dia de les Persones Refugiades, que es commemora el 18 de juny, també es farà una lectura del manifest a favor del refugi.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.