L’Escola Fanals d’Aro de Platja d’Aro participa en el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

Més d’un centenar d’aules de seixanta centre educatius d’arreu de Catalunya s’han inscrit a la tercera edició del concurs.

Des de l’any 2014, la Plataforma per la Llengua convoca el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català. L’objectiu del concurs és que els alumnes de cinquè i sisè de primària, mestres i escoles, a través del joc, descobreixin el vessant lúdic i creatiu de la llengua catalana i aprofundeixin en el seu coneixement.

Una iniciativa que està quallant molt bé als centres escolars de Catalunya perquè aquest any s’ha doblat la quantitat d’escoles inscrites, entre les quals, hi ha l’Escola Fanals d’Aro. El joc que han de presentar les escoles ha de ser pensat per jugar-hi de manera col.lectiva i han de presentar la maqueta del joc amb les seves respectives instruccions d’ús abans del 31 de març. Els tres jocs premiats així com els quatre accèssits es donaran a conèixer el diumenge, 14 de març, a Barcelona, durant una festa que conduirà l’actor i humorista, Toni Albà. El jurat del concurs està format per especialistes en jocs, lingüistes i pedagogues que valoraran l’originalitat del projecte així com la seva presentació. Totes les escoles també rebran un certificat de participació. L’organització ha avançat que entre els premis que s’atorgaran a les escoles premiades hi ha una excursió en caiac o activitats d’aventura.

Dos jocs diferents des de l’Escola Fanals d’Aro

Els nois i noies de cinquè i sisè de l’Escola Fanals d’Aro (trenta-nou estudiants en total) presentaran dues propostes diferents.

Els estudiants de sisè han fet una ampliació del joc Dixit, a partir del Dixit que tenen a la seva aula. L’objectiu d’aquest joc de taula és endevinar una carta a partir de pistes que els participants donen en forma de frase o narració. Els alumnes han creat noves imatges.

Els estudiants de cinquè han creat un joc a l’estil del Joc de l’Oca però, en el seu cas, inspirat en l’ascens a una muntanya que al cim amaga un cofre amb regals. Els nois i noies estan creant una maqueta del joc i han elaborat preguntes i proves relacionades amb les matèries de matemàtiques, català, educació física i medi.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.