D.E.P Carnestoltes 2017 de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Palamós

Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Palamós van enterrar, aquest dimecres a la nit, els seus Carnestoltes 2017.

L’arribada de la Quaresma, a partir d’avui, ha posat el punt final al regnat a la majoria de Carnestoltes de la Costa Brava Centre. Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Palamós, coincidint amb el Dimecres de Cendra, van acomiadar als seus reis i reines i van celebrar sardinades populars (també una botifarrada a Santa Cristina d’Aro).

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

A Castell-Platja d’Aro, les tretze colles locals, autoritats i veïns van formar una comitiva fúnebre per acompanyar les despulles del Rei Ocellot que mana quan pot, la Iaia reina de la canalla, el Príncep tocat de l’ala i la Princesa que vola i balla. La tradicional sardinada popular a la plaça del Centre Cívic Vicenç Bou, després de passejar les despulles pel centre de Platja d’Aro, va cloure la 40a edició del Carnaval després de dues setmanes molt intenses i amb una massiva assistència de públic i espectadors a totes les activitats programades per l’ajuntament i la Federació de Colles de Carnaval.

Sant Feliu de Guíxols

A Sant Feliu de Guíxols, el seguici mortuori de les colles de Carnaval va sortir del carrer Indústria i va passar pels carrers d’en Cúbies, Hériz, Av. Canàries, Av. Balears, Plaça Terol i Plaça Salvador Espriu. Al final del recorregut, els esperava una sardinada popular, l’acte de comiat del Carnestoltes de la Colla Els Kintus, el lliurament dels premis especials a les colles locals i un ball.

Palamós

A Palamós, es va complir el ritual de cada any, i a partir de les sis de la tarda es va fer l’acte de la Sentència a la plaça dels Arbres. Tot seguit, el públic va assistir a la Mort de les Reines de Les Kaòtiques i es va formar la Processó del dol que va passar pels carrers Major i Notaries. A la placeta del Testament es va fer la Lectura del Testament i, a la plaça Catalunya, la Sardinada que va cloure la 35a edició del Carnaval palamosí.

Santa Cristina d’Aro

enterrament-santa-cristina_opt

A Santa Cristina d’Aro, els Carnestoltes de la colla d’Akidallà també van traspassar acompanyats de les colles del municipi. Després de la rua per diferents bars de la població, la comitiva es va dirigir cap a la plaça Mn. Baldiri Reixac on els esperava la tradicional sardinada i, per primera vegada, una botifarrada. També es va fer el lliurament dels premis del concurs d’aparadors de Carnaval. Els establiments premiats van ser Can Saleta i el restaurant 9 Romanyà. Amb el Dimecres de Cendra es va tancar una de les edicions més participatives del Carnaval cristinenc.

Agraïments a tots els ajuntaments i entitats que ens han cedit les imatges.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.