La Comissió d’Urbanisme de Girona aprova l’ampliació de la zona protegida al voltant del Monestir de Sant Feliu de Guíxols

El conjunt del Monestir s’amplia en 1.165 metres quadrats i l’espai públic en 1.258 metres quadrats.

La Generalitat de Catalunya ha informat favorablement la modificació del Pla d’ordenació urbanística municipal de Sant Feliu de Guíxols per ampliar l’espai públic al voltant del Monestir i el conjunt eclesiàstic.

El POUM preveia un perímetre de protecció al voltant del Monestir per destinar-lo a espais lliures i zones verdes, però recollia la possibilitat de transformar els espais de la zona sud en zona residencial, un fet que limitava l’àmbit de la protecció.

Aquest matí, la Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha donat llum verda a la proposta del consistori ganxó de canviar la qualificació dels espais de la banda sud per ampliar la zona protegida, el mateix equipament i traslladar els usos residencials a una nova localització, concretament, al carrer Jecsalis on hi ha dues parcel.les que es podran destinar a apartaments o usos hotelers.

Amb la modificació aprovada, el conjunt monàstic benedictí creix en 1.165 metres quadrats, afegint-hi l’espai del claustre que havia estat projectat al segle XVIII i es guanyen 1.258 metres quadrats d’espai públic. Els espais lliures que envolten el recinte s’estenen des de la Plaça del Monestir fins a la muralla que delimitava antigament l’horta del convent i es connecta el nucli de Sant Feliu amb l’extensa àrea verda i forestal de Monticalvari, de propietat municipal.

adab0317-eda0-4141-baa3-668d5d8d76b4

Comparativa entre l’ordenació anterior (a l’esquerra) amb el Monestir en blau, els espais lliures en verd i el sòl residencial en groc i la nova ordenació (a la dreta).

L’Ajuntament formalitza l’adquisició de ‘Can Blasco’ a l’àmbit del Monestir

La finca coneguda com a ‘Can Blasco’ es troba darrere el Monestir i el consistori ganxó ha arribat a un acord amb els veïns per incloure una part de la finca que quedava fora dels terrenys que van passar a ser de propietat municipal l’any passat. Amb la incorporació d’aquesta part de la finca, d’aproximadament 340 metres quadrats, també es protegeix la quasi totalitat de la muralla història del Monestir. La finca de Can Blasco està formada per un jardí, la casa colonial (ben conservada), la muralla medieval, la torre de guaita i altre patrimoni.

En els darrers dies, s’hi han fet tasques de desbrossament i neteja del sotabosc. La finca podria unir-se el projecte del nou Espai Carmen Thyssen. Aquest dimecres, el govern local va fer una visita a la finca.

dsc_3652_opt

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.