11 alumnes francesos fan un intercanvi lingüístic a Castell-Platja d’Aro per a millorar el seu nivell d’espanyol

 

Aquest migdia s’ha fet una recepció a la Sala d’Actes del consistori.

Aquesta setmana, 11 alumnes francesos del centre educatiu Lycée Freppel (Obernai, Alsàcia) viuran amb famílies del municipi i assistiran a classes de l’Institut Ridaura. L’estada al municipi s’emmarca dins el programa del Batxibac (Batxillerat /Baccalauréat) al que està adherit l’Institut Ridaura de Castell d’Aro.

Un programa d’excel.lència amb moltes avantatges

Aquest programa d’excel.lència, impulsat pels governs espanyol i francès, permet als alumnes de casa nostra que acrediten un nivell bàsic de francès, fer un terç, com a mínim, de l’horari lectiu del batxillerat en llengua francesa, impartir matèries de llengua i literatura francesa i història de França així com obtenir la doble titulació (Batxillerat /Baccalauréat) que els permet accedir directament a les universitats franceses i ajudes/beques del Per obtenir el diploma de Baccalauréat, a banda d’assolir el títol de batxillerat, han de passar una prova externa (escrita i oral) que es fa íntegrament en francès, a Girona, durant el mes de maig.

Actualment, l’INS Ridaura aplica el programa Batxibac a tots els itineraris que ofereix el centre (humanístic, ciències socials, científic o tecnològic). A primer de batxillerat, els alumnes del Batxibac cursen 9 hores setmanals en francès i vuit hores a segon. I el treball de recerca que fan a segon també el redacten i l’exposen en francès. La nota obtinguda  a les proves convalida, si l’alumne ho desitja, les proves d’accés a la universitat.

Els alumnes de l’INS Ridaura també poden fer una estada de 140 hores a una empresa (oficina de turisme, la recepció d’un hotel, etc.) per practicar l’idioma i poden apuntar-se a un intercanvi lingüístic amb alumnes de la població l’Obernai (Alsàcia) que cursen el Bachibac (en espanyol) a França.

fullsizerender_opt-1

15 joves de l’INS Ridaura cursen el Batxibac aquest curs

A finals de l’any passat, un grup de quinze joves de l’INS Ridaura van viatjar a Obernai per viure la mateixa experiència. El programa del Batxibac es va posar en marxa fa quatre anys al centre de Castell d’Aro i l’interès ha crescut notablement des d’aleshores. El primer any s’hi va inscriure una estudiant i aquest curs ja són una quinzena. Aquest és el tercer intercanvi lingüístic que fan les dues poblacions.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.