Prevenir i eliminar l’assetjament a Castell-Platja d’Aro

L’ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la col·laboració de les escoles, experts i tècnics està formant el professorat i aviat farà sessions dirigides a les famílies.

Prevenir, detectar i combatre els casos d’assetjament i agressions al municipi. Aquesta és una de les prioritats de l’ajuntament, agents socials i professionals dels àmbits on es produeixen aquestes accions que no estan quantificades actualment. La Comissió per a la promoció de la Convivència al municipi, un òrgan de caràcter temporal creat l’any 2007 (antigament amb un nom diferent), està desplegant un protocol per la prevenció de l’assetjament entre iguals i la promoció de la convivència que es va aprovar l’any passat amb el suport de tots els grups polítics de l’ajuntament i inclou diferents mesures que aniran aplicant progressivament. La creació del protocol parteix de la necessitat de coordinar i cohesionar la tasca que fan tots els sectors implicats per detectar els casos amb rapidesa i evitar el patiment perllongat de la persona assetjada.

2017-01-31-photo-00000021_opt

La formació, una eina clau

Formar el professorat de la població, tècnics i, durant la primavera les famílies, és la primera mesura que s’ha engegat. Unes sessions formatives que estan tenint una acollida excel·lent i on es donen pautes als professionals per a prevenir aquests casos, detectar-los, intervenir i eliminar-los.

2017-01-31-photo-00000039_opt

Els joves, una prioritat

El protocol preveu diferents àmbits d’actuació per combatre el bullying. Alguns casos s’han detectat a les escoles i l’institut, per això la formació i sensibilització dels equips docents i dels alumnes és fonamental. Des de fa setmanes, s’està fent formació a l’àmbit educatiu i es tracten temes com la convivència, la mediació, els drets i deures dels alumnes, la protecció contra l’assetjament escolar i les agressions i les mesures correctores i sancions. Dins l’assetjament escolar, el protocol divideix la tipologia de les agressions en quatre tipus i tres parts implicades (l’agressor o agressors, la víctima o víctimes i l’entorn social):

Agressió física: pegar, amenaçar, intimidar, robar objectes, pertinences d’algú, amagar o trencar objectes.

Agressió verbal: insultar, difondre rumors, burlar-se obertament rient o malparlar d’algú amb comentaris i gestos o anomenar-lo amb malnoms.

L’exclusió social: excloure obertament, no permetre la participació d’una persona a una activitat, ignorar o menystenir.

Ciberbullying: penjar fotos a internet, comentaris denigrants, insults o difondre rumors.

2017-01-31-photo-00000010

Treball en xarxa

El protocol prioritza el treball en xarxa. Amb aquest objectiu, s’han involucrat al projecte els centres d’educació infantil, primària i secundària, els equips d’atenció psicopedagògica, serveis bàsics d’atenció social, Policia Local i Mossos d’Esquadra, la inspecció educativa, CAP/CSMIJ, els serveis educatius i de lleure no formals i diferents àrees de l’ajuntament. A banda de la formació, el protocol també preveu campanyes municipals de sensibilització de la convivència i consciència preventiva de les conductes violentes, programes de promoció del bon tracte, creació de material preventiu per a l’alumnat, la creació d’una plataforma de cooperació entre famílies i professionals i Espais de reflexió.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “Prevenir i eliminar l’assetjament a Castell-Platja d’Aro”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.