Benestar creixement

Pots!

Aquesta setmana vull fer amb vosaltres una petita reflexió

Vull parlar d’un verb: Pots.

Com es pot comprovar, pots és exactament el contrari, escrit en català, de la paraula stop.

Que curiós no! Com que no hi veig cap associació amb els idiomes que conec, només puc parlar de l’idioma amb el qual parlo en el dia a dia.

Trobo que és preciós que aquests mots siguin antònims.

Depèn de com volem mirar les coses i depèn de quina percepció tenim de la vida, podem decidir tirar endavant o parar.

Em refereixo al fet de començar un canvi, prendre una decisió important o posar-se un repte.

Està clar que, si tenim algú al nostre costat que ens empeny a tirar endavant, l’esforç serà menys dur.

Està comprovat també científicament que, quan una persona està emocionalment acompanyada, quan està recolzada, se sent escoltada i amada, millora el seu reg sanguini, la seva atenció, s’allarguen els telòmers (significa última part en grec) i, és la darrera part dels cromosomes presents en organismes eucariòtics, descobriment d’Elisabeth Blackburn, doctora i descobridora australiana, entre el 1975 i 77.

Quan sortim de la zona de confort, que sé que és molt difícil, quan volem fer aquest salt i decidim escoltar la veu del nostre cor per intra-prendre un nou camí, en la majoria dels casos, sempre hi ha una persona al nostre costat que ens impulsa a tirar endavant, que ens fa recobrar aquella força que potser sols, mai haguéssim arribat a retrobar.

Si una persona se sent acompanyada, rep atencions, amor, cordialitat, cooperació, està comprovat que el cervell produeix la beta endorfina, un analgèsic natural molt potent que redueix el dolor físic. Com a conseqüència, aquesta voluntat de cooperació entre individus allibera en la sang l’oxitocina, l’hormona de l’amor, i ens protegeix contra les malalties.

Quan comencem a donar amor, automàticament el tenim de tornada.

A més, quan ens sentim amenaçats, els dos hemisferis del cervell no van en sintonia.

Els dos hemisferis tenen capacitats diferents. La part esquerra és molt pràctica, raona linealment, és molt organitzada, mentre que la part dreta és creativa, és el somniador.

Activem el sistema parasimpàtic, el sistema del «encuentro» que fa que tot el cos funcioni millor, vull dir tots els òrgans. Es potència el sistema immunitari.

Són temes que, en l’àmbit científic, no tenen fi. El que sí que importa és que hi ha metges que saben tot això, però per una raó i per una altra, no es divulguen aquestes informacions.

Recollint i explicant totes aquestes notícies, vull només recordar i subratllar la importància de tenir relacions humanes sanes i de gent que ens estimi i valori, fins al punt que ens puguin fer sentir valuosos, forts, capaços, i que ens diguin i repeteixin: tu POTS!

Que ens acompanyin en un camí de no parar, de no STOP! Que ens facin sentir que mereixem el canvi, que podem creure en nosaltres mateixos i tirar endavant qualsevol projecte.

L’ésser humà ha nascut per viure en societat, i si ens aïllem per a viure una vida solitària, hem d’estar molt equilibrats, i malgrat que ho estiguem també necessitem apropar-nos als altres, o caurem en un bucle a on cada vegada serà més difícil sortir-ne.

La vida és esplèndida, és màgica. Obrir els ulls cada matí ens fa afortunats per a gaudir un dia més… Siguem feliços i compartir-m’ho amb tots.

Fins que pugui, estaré aquí per a animar la gent a què “desperti”. A respirar la vida amb els pulmons ben plens, per a beneficiar-se les vint-i-quatre hores d’una bona qualitat de vida!

Perquè TU, POTS! I t’ho diré sempre, perquè hi tens el dret!

Visca la VIDA.

Vindreu?

També vull convidar-vos a participar en el curs que duré a terme a Castell d’Aro fins al 17 de juny!

També podeu contactar amb el nostre espai directament per a fer-nos comentaris, consultes i propostes. Escriviu-nos a creixement@rpa.cat.

Angela
Pestillo Grimaldi

Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.