Últims dies per a visitar l’exposició Mirada jove vers el racisme a Castell d’Aro

Aquest dimecres festiu, 1 de maig, serà una de les últimes oportunitats per a visitar en el Castell de Benedormiens de Castell d’Aro l’exposició ‘Mirada jove vers el racisme’, organitzada per la Unitat de Joventut i el Programa d’Acollida i Convivència Intercultural del municipi.

La mostra arriba a la recta final, i encara es podrà visitar aquest dimecres, dissabte i diumenge. L’exposició, amb accés lliure, ha obert tots els festius i cap de setmana des del 23 de març. L’horari de visita és d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.

Un viatge entre material didàctic sobre la percepció del racisme a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró a través de reflexions i experiències reals.

El col·lectiu juvenil ha estat el protagonista en totes les fases

El treball amb els i les joves a les sessions es va desenvolupar amb diferents intervencions: fer visible i donar a conèixer el racisme al llarg del temps, dinàmiques per a la sensibilització d’aquesta problemàtica, creació de situacions de confiança on les noies i els nois va poder mostrar-se com són i donar un testimoni molt ric amb les seves experiències.

Des de les entrevistes a les fotografies, i també l’enregistrament, el muntatge o la creació audiovisual ha anat a càrrec dels joves. Una implicació que dota de qualitat al projecte, ja que les persones joves s’ho van fer seu i li ha donat una mirada transversal.

Aquesta proposta artística i divulgativa mitjançant de creacions dissenyades i executades pel mateix col·lectiu jove, vol generar missatges positius relacionats amb el respecte a la diversitat, la interculturalitat i l’antiracisme. Alhora també proposa una reflexió profunda sobre el racisme en l’àmbit local, al municipi, i a escala global, ja que aquesta problemàtica és present arreu, i tota la ciutadania participa en aquest engranatge.

L’acció ha comptat amb l’assessorament tècnic i suport de l’Associació Educant la Mirada en el marc del projecte BiblioLab de la Biblioteca Mercè Rodoreda.

Una exposició emmarcada en el cicle anual de propostes d’art plàstiques de la regidoria de Cultura, que continuarà a finals de maig amb l’exposició de pintura de Carles Piqueras al mateix castell.

(imatges de Glòria Sànchez • Iconna)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.