L’Oxfam Intermón Trailwalker, el repte esportiu i solidari més gran per equips, celebra aquest cap de setmana la seva tretzena edició amb 2.300 participants, agrupats en més de 300 equips, que han aconseguit recaptar més de 341.000 euros.
Una recaptació que servirà per garantir l’accés a aigua potable a 100.000 persones de comunitats vulnerables d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia que se n’han vist privades per les conseqüències de la crisi climàtica.
Un total de 200 equips han pres la sortida aquest dissabte des d’Olot en les dues modalitats més exigents físicament: les de 100 km i 55 km. Al llarg del cap de setmana recorreran, caminant o corrent, la Via Verda que uneix la capital garrotxina amb Sant Feliu de Guíxols i Girona, respectivament.
Els que realitzen la distància de 100 km han de cobrir en un màxim de 32 hores el recorregut, que també passa pels municipis de Les Preses, La Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Amer, Anglès, Bescanó, Salt, Girona, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro i Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.
Per la seva banda, els participants en la modalitat de 55 km han de fer en un màxim de 16 hores el recorregut (el mateix fins a Girona).
Uns altres 100 participen, aquest diumenge a la marxa de 10 km, una modalitat més assequible per a tothom i pensada especialment per a famílies i grups d’amics que volen viure una experiència solidària i també lúdica. Sortiran de Santa Cristina d’Aro, passaran per Castell d’Aro i arribaran a Sant Feliu de Guíxols.
Del total d’equips, el 75% s’han format en entorns corporatius, fet que consolida el Trailwalker com a esdeveniment idoni per fomentar el treball en equip. La participació femenina segueix la tendència a l’alça de les darreres edicions i s’ha situat aquest any al 55%.
Una prova que ‘enganxa’
El Trailwalker és un desafiament que ‘enganxa’ moltes persones, motivades pel repte esportiu, per viure una experiència amb amistats i/o col·legues de treball o per estar vinculat a una causa solidària. En aquesta edició, l’organització ha decidit reconèixer aquelles persones que han repetit 10 o més vegades: Miguel Ángel García Purificación, la persona amb més Trailwalkers a les seves cames –supera la quinzena- amb el seu equip REUS SOLIDARI; Nicolau Municio, un dels veterans per edat i per participacions en el Trailwalker; Xavier Sant Riambau, Joan Ramón Caldés i Jordi Espert i Ferrer, Trailwalkers que fan llegenda participant tots ells en equips corporatius de Banc Sabadell; José María Comanu Lluch, també una llegenda de Caixa Popular; i un equip sencer, ELS ANGELS, format per Baldo Salvatella i Guilà, Jaume Blasco Carrau, Carles Curto Castro i Alex Ferrero Escudé, que ha repetit fins a deu cops. Aquests ‘Oxfam Trailwalker LEGEND’ han rebut una medalla de reconeixement en el moment de la sortida. A més, també s’ha lliurat un reconeixement amb forma de gota a l’equip BSZ Los Zafirs, el que més fons ha recaptat aquest any, i un altre a Banc Sabadell, l’empresa que més equips ha sumat.
L’objectiu: quilòmetres per aigua
Des del 2011, quan va tenir lloc la primera edició d’aquesta marxa solidària a Espanya, han participat en la prova gairebé 30.000 persones i s’han recaptat més de 8 milions d’euros per lluitar contra les conseqüències que l’emergència climàtica està tenint sobre els més vulnerables.
Participar en l’Oxfam Intermon Trailwalker és formar part del moviment global d’Oxfam contra la pobresa i la injustícia climàtica. La prova s’ha celebrat a nou països (Hong Kong, Corea del Sud, Índia, Austràlia, Nova Zelanda, Bèlgica, França, Gran Bretanya i Espanya) amb un mateix objectiu: fer front a les emergències humanitàries causades pel canvi climàtic com ara inundacions o sequeres. Les persones que hi participen caminen contra la pobresa i la crisi climàtica, que ja té efectes evidents també al nostre entorn.
(font: Informatius RPA i Oxfam Intermon)