Una vintena de partits del MICFootball 2024 es jugaran a Castell d’Aro

El torneig internacional de futbol base MICFootball (MIC – Mediterranean International Cup) viurà aquest any la seva edició més multitudinària, amb 412 equips que jugaran 1.012 partits a 40 municipis de les comarques gironines.

En el camp de Castell d’Aro, entre el 27 i 29 de març, es disputaran partits entre més d’una vintena de clubs: REAL SOCIEDAD, EUROPEAN SOCCER SOL, TRAUM SV, PATEADORES, ARO CE, CF SANT FELIU GUÍXOLS, EF CALONGE SANT ANTONI, FUTBOL BASE MONTCADA, SANT CUGAT FUTBOL CLUB, ATLÉTICO DE MADRID, UFS SELECT ACADEMY, FC SUSA VIENNA, SOCCER + GUADELOUPE, IDA SELECT, JUVENTUS FC SPA, GIMNÀSTIC MANRESA, WEST COAST ELITE FC, TSF ACADEMY, FC VILABLAREIX, CE MERCANTIL, SK BRANN, CD LAGUNA EVT, RACING SARRIA H8S i CLUB DEPORTIVO EL RUMBO. Podeu consultar el calendari aquí.

Els més de 8.000 jugadors i jugadores que hi participaran es repartiran en 9 categories, depenent de la seva edat. La competició estarà present a més camps que mai (56) i tindrà lloc del 27 al 31 d’aquest mes de març, coincidint una vegada més amb dates de la Setmana Santa. La 22a edició del MICFootball s’ha presentat avui al saló de Sessions de la Diputació de Girona i ho ha fet amb la presència d’Aleix García, futbolista del primer equip del Girona FC i un dels padrins del torneig.

Miquel Noguer ha definit com “un bon símptoma” les xifres rècord que presenta l’edició d’aquest 2024. “Això significa que hi ha més gent que vol venir al MIC i més municipis i clubs que s’hi volen implicar. El torneig tindrà 8.000 jugadors i jugadores i això es tradueix en un impacte esportiu i sobretot econòmic important. El MICFootball és un ambaixador excel·lent de la marca Girona i Costa Brava perquè sigui projectada i coneguda arreu del món gràcies a la seva força mediàtica”. La Diputació de Girona està al costat del campionat des del primer dia i, de moment, n’ha garantit el suport fins a l’edició del 2026.

Aleix Garcia, padrí d’aquesta edició, ha repassat l’actualitat del seu equip i ha recordat la seva participació en el MIC del 2014, que el va jugar vestint la samarreta del Vila-real. “Tot i perdre la final que vaig viure a Palamós, el torneig em va permetre viure una experiència molt bonica. És una setmana que et permet gaudir gràcies a una organització espectacular. És un honor formar-ne part i ser padrí i me’n recordo els nervis que vaig viure els dies previs de viure la setmana del torneig”. Després de rememorar els seus inicis futbolístics i subratllar el suport dels seus pares, també ha valorat el partit que el Girona jugarà dissabte al camp del Getafe i les opcions de jugar la temporada vinent competició europea: “Ho tenim molt a prop, però som conscients que cada jornada és molt complicada. El pròxim partit l’afrontem amb la màxima il·lusió, tot i que sabem que serà un partit dur perquè el seu estil de joc no ens ajuda molt”.

L’esdeveniment també ha comptat amb la participació del subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon; el president d’Agrupació Esportiva MICFootball, David Bellver; el president de MICFootball, Juanjo Rovira; la cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià; i el director de banca d’institucions de CaixaBank a Girona, Ferran Llach. Alcaldes i regidors dels municipis que acolliran el campionat, patrocinadors i col·laboradors també han assistit a un acte que ha servit per donar a conèixer tots els detalls d’aquesta edició.

Un cartell de luxe i equips dels cinc continents

Repartits per categories segons la seva edat (des de la U12 A fins a la F19), seran 412 equips procedents d’una quarantena de països dels cinc continents els que participaran en el MICFootball més multitudinari de la història. D’entre els clubs confirmats per a l’edició d’aquest 2024, més d’una desena estan representats actualment a la Primera i la Segona Divisió de l’Estat espanyol. Es tracta del FC Barcelona, Real Madrid, Atlético de Madrid, Girona FC, Real Sociedad, Athletic Club, Sevilla FC, Valencia CF i Villarreal CF, de la màxima categoria, i també el RCD Espanyol i FC Andorra, de la divisió de plata. En l’àmbit internacional també hi participaran clubs de primer nivell d’altres països europeus, com per exemple el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United, el Crystal Palace i el Newcastle anglesos; el Paris Saint-Germain, l’Olympique de Marseille i l’Olympique Lyonnais francesos; conjunts portuguesos com el FC Porto i l’Sporting de Braga; l’AC Milan i la Juventus italians i el Shakhtar Donetsk, que torna al MIC després de la seva absència el 2023 a causa del conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia. La selecció de Mèxic també hi serà present, en aquest cas en categoria infantil.

El cartell estarà format per clubs que representen a 39 països dels cinc continents. A estats europeus com Alemanya, Andorra, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, Finlàndia, França, Itàlia, Regne Unit, Ucraïna, Turquia, Suècia, Espanya, Eslovènia, Portugal, Noruega, Malta, Hongria i Grècia s’hi afegeixen els equips que provenen de Bolívia, Brasil, Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Xile, República Dominicana, Estats Units, Emirats Àrabs Units, Aràbia Saudita, Puerto Rico, Perú, Panamà, Mèxic, Corea del Sud, Kazakhstan, Japó, Hong Kong i Guadalupe. Les retransmissions televisives i per streaming també seran presents en aquesta edició i una gran part del torneig es podrà seguir des de qualsevol racó del món.

David Bellver ha destacat el volum de persones que mou un torneig de l’envergadura del MICFootball: “Si comptem els jugadors i entrenadors, també els seus acompanyants, els membres de l’organització i els voluntaris, estem parlant d’unes 12.000 persones. Ocuparem 21 hotels en les cinc zones que tenim d’allotjament, amb un total d’unes 33.000 pernoctacions. El volum del MIC fa anys que és una bogeria i permetem fer realitat els somnis de molts joves i de les seves famílies, que viuen una experiència única”.

Juanjo Rovira ha subratllat la “gran feina” de l’organització i ha aplaudit els més de 400 equips que participaran en el torneig, xifres que fan “tremolar” i alhora accentuen la “il·lusió” dels organitzadors. “Hem fidelitzat clubs d’anteriors edicions, que continuen apostant per nosaltres. I n’hi ha que han instaurat la norma de portar al MIC un equip d’una categoria determinada, ja sigui infantil, cadet, juvenil… Així els nens saben que tard o d’hora un any vindran a la Costa Brava a jugar-lo. A tots ells s’hi sumen els nous equips que s’estrenen. Tot això fa que l’impacte mediàtic es noti perquè tenim clubs que ja ens estan preguntant per l’edició del 2025”.

Figueres tornarà a ser l’escenari de la inauguració

Breda, Celrà, Maçanet de la Selva i Vilamalla s’incorporen com a seus i el MIC, per primera vegada, es jugarà en 40 municipis de les comarques gironines. Figueres tornarà a ser l’escenari de la cerimònia d’inauguració, el dimecres 27 de març, i també acollirà les finals de les categories U12 A, U13 i U15 del dissabte. El desenllaç de la resta de categories es viurà a Palamós durant el cap de setmana. Banyoles s’encarregarà un any més d’acollir els partits del Pre-MICFootball, esdeveniment que escalfarà motors de cara al MIC el dimarts 26 de març. La resta de localitats que repeteixen l’experiència d’anys anteriors són Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Bàscara, Begur, Caldes de Malavella, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Castell d’Aro, Castelló d’Empúries – Empuriabrava, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, L’Escala, La Bisbal d’Empordà, La Jonquera, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Monells, Mont-Ras, Palafrugell, Pals, Quart, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vidreres i Vilablareix.

Anna Julià ha definit el MICFootball com una “oportunitat” de “gaudir dels excel·lents i nombrosos equipaments esportius que hi ha a les comarques gironines” i també de “lluir el futbol base de casa nostra perquè els seus jugadors i jugadores s’enfrontin als millors equips internacionals”. “Des de la Secretaria General de l’Esport defensem que fer esport és quelcom motivador i en aquest cas, encara més pel ressò i la repercussió perquè molts dels partits es podran retransmetre per televisió”, ha concretat.

MICIntegra arriba aquest any a la seva 10a edició

El MICIntegra arriba a la seva 10a edició amb un format especial. Es jugarà el dissabte 30 de març a Vidreres, tot i que les seves finals es traslladaran per primera vegada a Palamós, una d’elles en directe per TV3. Enfocat a persones amb diversitat funcional, té el suport de l’Obra Social “la Caixa” i n’ha parlat Ferran Llach. “És un esdeveniment que fa palès que el futbol és un esport obert a tothom que permet que els seus participants se sentin futbolistes professionals per un dia”, ha dit, abans d’afegir que “compartim els mateixos valors que defensa el MIC: l’esforç, el treball en equip, l’afany de superació i la feina individual a favor de l’èxit col·lectiu”.

(font: Informatius RPA i MICFootball)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.