La Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas impulsen a Platja d’Aro un nou campus d’ocupabilitat en hoteleria i restauració de joves extutelats

La Fundació FC Barcelona organitza del 3 al 8 de març a Platja d’Aro un campus formatiu en hoteleria i restauració destinat a persones joves que han perdut la tutela de l’Administració en complir la majoria d’edat i que necessiten formació i suport per trobar feina i emancipar-se. Setze joves extutelats procedents de diferents punts de Catalunya rebran formació intensiva i pràctica en un entorn real de feines relacionades amb l’hoteleria i la restauració, on es treballaren específicament els àmbits d’ajudants de cuina, servei de sala, neteja, jardineria i manteniment d’instal·lacions.

Aquest campus d’ocupabilitat forma part del projecte d’inserció sociolaboral Joves Futur+, impulsat per la Fundació FC Barcelona en col·laboració amb la Fundació la Caixa i que és dirigit a persones joves extutelades. Té com a objectiu afavorir la seva inclusió sociolaboral a través d’un acompanyament integral i individualitzat, que faciliti una emancipació plena, perquè puguin optar a un futur amb dignitat. L’objectiu del campus és que aquests joves rebin una formació intensiva, que serveixi per entendre com funciona una empresa del sector hoteler, adquireixin hàbits de feina i, al mateix temps, puguin posar a prova les seves habilitats de cara a una possible opció d’ocupabilitat en aquest sector.

La Fundació FC Barcelona organitza aquest campus juntament amb la Fundació Jordi Comas Matamala. També hi col·laboren l’Ajuntament de Platja d’Aro, l’Institut Baix Empordà, de Palafrugell i Bustins Jeans.

Al campus hi participaran 16 joves de tota Catalunya, derivats de diverses entitats socials del territori que gestionen els recursos d’habitatge de joves extutelats i que estaran acompanyats en tot moment per professionals del projecte Joves Futur+ (expertes en inserció, psicòlogues i formadores).

Al llarg dels cinc dies del campus es duran a terme diversos tallers formatius teòrics i pràctics en jardineria, manteniment, cuina, pastisseria, servei de sala, neteja (pisos i bugaderia) i introducció a la pastisseria. També es visitaran diferents empreses per conèixer altres entorns laborals i es duran a terme activitats lúdic-esportives i de coneixement del municipi.

Alguns d’aquests joves ja participen en la segona edició del projecte Joves Futur + i d’altres començaran a partir de la realització d’aquest campus.

El compromís de la Fundació Jordi Comas i l’empresa hotelera col·laboradora és el de valorar la possible incorporació de joves participants a partir de l’interès i l’aptitud mostrats durant la realització del campus.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.