8.000 visitants en la 64a edició del Pessebre Vivent de Castell d’Aro

Aquest dilluns, 1 de gener, es va dur a terme l’última representació de la 64a edició del Pessebre Vivent de Castell d’Aro, que es va començar a escenificar l’any 1959, amb una aturada forçada a causa de la pandèmia l’any 2020. 

Enguany, s’ha representat els dies 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre i 1 de gener a partir de les 19 h, en una única sessió.

La xifra de visitants és lleugerament inferior a l’edició 2023, quan es van assolir els 8.500 visitants.

L’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro fa un balanç molt positiu de la 64a edició pel que fa al funcionament i la gran acollida popular que té l’esdeveniment entre públic de totes les edats i d’arreu.

També, cada vegada s’imposa més l’ús de les noves tecnologies, perquè gran part de les entrades es venen per internet.

400 figurants i una cinquantena d’escenes

En el Pessebre Vivent hi participen més de 400 figurants i el recorregut el formen més d’una cinquantena d’escenes.

Un recorregut d’un quilòmetre i mig per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila, declarat bé cultural d’interès nacional, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i que actualment és la seu de les sales d’art municipals.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement.

Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.