6 representacions del 64è Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya

Aquest diumenge comencen les representacions de la 64a edició del Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya.

S’han programat representacions els dies 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre així com l’1 de gener, sempre a les set de la tarda, en una única sessió.

Més de 400 figurants (veïns i veïnes del municipi i rodalia) participen en els 52 quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila, declarat bé cultural d’interès nacional, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i que actualment és la seu de les sales d’art municipals.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Les entrades, les promocions i com comprar-les

Les entrades poden adquirir-se anticipadament al lloc web entrades.pessebresvivents.cat (fins a les 17 h el dia de cada representació) i també a taquilla els dies de l’escenificació (18-19.30 h) en el punt de venda que s’ha instal·lat al costat de les escales d’accés al nucli antic, a l’avinguda de la Platja.

L’entrada general costa 6 euros i l’entrada infantil (de 4 a 13 anys) 3 euros. L’accés és gratuït per a les nenes i nens de fins a 3 anys, amb el Carnet Jove Municipal, carnet del Club Super3 i subscriptors de Cavall Fort; i 2×1 per als subscriptors d’El Punt Avui.

Presentant l’entrada del Pessebre Vivent a la Pista de Gel Platja d’Aro, a més, s’aplica la promoció d’un 2×1 per a la pista de gel.

El degà de Catalunya

El Pessebre Vivent castellarenc es va començar a escenificar l’any 1959, i de llavors ençà s’ha representat ininterrompudament, excepte el 2020 arran de la pandèmia de la COVID-19).

L’any 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.