El CC Platja d’Aro Masters 50 ha participat en la 7a edició de la cursa solidària de BTT, Oncobike

Participació platjarenca en la 7a edició de l’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona. L’esdeveniment va celebrar-se dissabte i ha aconseguit recollir 64.658 €, un nou rècord que s’ha aconseguit gràcies a l’augment de participants, un total de 105 equips inscrits, dels quals 104 van prendre la sortida.

Els diners es destinaran al servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ofereix gratuïtament a les persones afectades de càncer i que el 2022 va experimentar un creixement del 37%.

Dels 104 equips, 63 van fer el recorregut més llarg, de 200 km, i 41 van optar per l’opció curta, de 120 km. L’equip CC Platja d’Aro Masters 50 va apuntar-se a l’opció curta, fent un molt bon paper perquè va classificar-se en 3a posició en la seva categoria.

L’itinerari de les dues distàncies va transcórrer íntegrament per la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les comarques gironines, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa i molt freqüentat pels amants del ciclisme, tant de carretera com de BTT.

Uns 150 voluntaris d’Oncolliga van encarregar-se de la logística i d’assistir els corredors en els punts d’avituallament.

De la cursa curta, els primers a travessar la línia de meta de Sant Gregori van ser els membres de Les Formigues Elèctriques, amb un temps de 7 h 24 min, seguits dels Ratpenats de Sant Hilari (7 h 40 min) i el Club Ciclista Platja d’Aro Masters 50 (8 h 20 min).

D’altra banda, l’equip Justicieros Team va liderar la classificació de la cursa de 200 km amb un temps de 9 h 11 min.

L’Oncobike va néixer l’any 2016 amb l’objectiu d’oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l’estil de l’Oncotrail, la cursa de trail running que l’Oncolliga organitza al Baix Empordà i que aquest any ha celebrat la desena edició.

Per participar-hi cal formar equips d’entre quatre i sis ciclistes, dels quals sempre n’hi ha d’haver com a mínim dos en ruta. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 500 euros per poder-se inscriure, uns diners que es destinen íntegrament al servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ofereix a les persones afectades de càncer.

L’especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo és l’encarregada de desenvolupar aquest servei, que està disponible a Girona, Palamós, Olot, Campdevànol, Blanes i Figueres. El programa ofereix als pacients un total de sis sessions (una al mes) totalment gratuïtes i individualitzades, durant les quals reben tractaments estètics que els ajuden a fer front a efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia, com la toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals…), la hipersensibilitat al sol, l’acne, la coïssor… En la majoria dels casos aquests efectes són transitoris, però molt molestos, i una actuació preventiva sobre la pell i les mucoses pot ajudar molt a evitar o si més no minimitzar aquests símptomes, guanyant així en qualitat de vida i benestar i, de retruc, millorant l’estat anímic amb el qual es fa front a la malaltia. L’any 2022 es van oferir 594 sessions a un total de 166 usuaris, xifres que representen un increment del 37% respecte de l’any anterior.

Prop de 325.000 euros recaptats en set edicions

L’Oncobike ha permès recaptar fins al moment prop de 325.000 euros. En les dues primeres edicions, els fons recollits es van destinar a reformar i millorar el confort dels pisos que s’ofereixen com a llar-residència als malalts oncològics i els seus familiars. Des del 2018, la finalitat dels donatius és finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral.

Fotos d’Adrià Colomer i Lluís Zamora

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.