10 anys de les Jornades Fotogràfiques de Castell-Platjad’Aro i s’Agaró

Aquest cap de setmana, se celebra una edició de les Jornades Fotogràfiques del municipi, que aquest 2023 celebren el seu desè aniversari, convertides en un esdeveniment consolidat pels amants de la fotografia d’arreu. Hi participen fotògrafs de renom com Víctor Lax, Tino Soriano, Boris Eldagsen o Maysun.

L’edició d’aquest any, que té lloc a la Masia Bas de Platja d’Aro, versa sobre la “fotografia en transformació” i proposa un viatge en el temps per la història de la fotografia que va des de la imatge química a la intel·ligència artificial passant per la fotografia analògica, la fotografia digital amb càmera fotogràfica o la fotografia amb dispositius mòbils.

El programa

El programa de les jornades inclou conferències i tallers sobre l’impacte de les innovacions tecnològiques en la cultura visual, en el mercat fotogràfic, en els fluxos de treball o en el paper del fotògraf com a professional.

El popular fotògraf de casaments Víctor Lax ofereix un seminari sobre com convertir l’ordinari en extraordinari, el prestigiós fotògraf premiat per la UNESCO, l’OMS o el World Press Photo, Tino Soriano, fa un taller teòric-pràctic sobre el futur de la fotografia, i Boris Eldagsen, famós per rebutjar el seu premi a Sony World Awards, imparteix una conferència i un taller sobre promptografia, de com generar imatges professionals des del text amb intel·ligència artificial.

També participen en les jornades professionals com Hugo Rodríguez, que ajuda als assistents a millorar les seves tècniques d’edició de foto, Sergi Arbonés que ofereix un taller sobre la relació entre fotografia i imatges generades per ordinador o la periodista visual i directora de fotografia cinematogràfica Maysun, que reflexiona “sobre passió, humanitat, conflicte i fotoperiodisme” i ofereix un visionat de portfolios per ajudar a millorar la narrativa dels assistents. Per finalitzar, hi ha una conferència i posterior visionat de treballs sobre la fotografia com a document històric, a càrrec d’Inspai, l’arxiu municipal de Platja d’Aro i l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada.

La inauguració de les jornades va ser aquest divendres al vespre, 20 d’octubre, amb la presentació de les obres guanyadores el Concurs Fotogràfic Educant la Mirada 2023 i una xerrada posterior sobre l’ “Evolució del Mercat Fotogràfic” a càrrec de FotoRuano.

L’organització

Les “Jornades Fotogràfiques” son una iniciativa de la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Ajuntament de Castell Platja d’Aro i S’Agaró, amb l’organització a càrrec de l’Associació Fotogràfica Educant la Mirada. Les jornades varen néixer l’any 2014 com una aposta ferm des de la biblioteca per apropar la cultura fotogràfica al municipi.

Es tracta d’unes jornades temàtiques que busquen l’excel·lència i que compten amb ponents de primer nivell que treballen amb tallers, escoles i universitats de prestigi d’arreu del món.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.