Detecten un major consum de “gas del riure” entre els joves, una substància nociva per a la salut

La Policia Local està detectant aquest estiu un consum d’òxid nitrós entre els joves, una substància nociva per a la salut.

Aquesta substància s’ha localitzat en ampolles de gas comprimit i se’l coneix col·loquialment com a “gas del riure”. Es consumeix a través de globus que funcionen com a reservori per a inhalar-lo, de manera que arriba al cervell a través de les vies respiratòries, actuant com a depressor del sistema nerviós central.

Segons la Delegació del Govern per al Pla Nacional Sobre Drogues del Ministeri de Sanitat, el consum d’òxid nitrós comporta risc d’asfíxia, d’al·lucinacions, d’alteracions en la percepció i desorientació espacial, entre d’altres. El fet que el seu consum comporti també una manca d’oxigen en el cervell, pot provocar desmais i, fins i tot, aturades respiratòries. El seu consum continuat pot danyar la medul·la espinal, provocar problemes neurològics i cognitius o, fins i tot, provocar la mort.

La desinhibició que provoca aspirar aquest gas també suposa una pèrdua de la concepció del dolor i de la por, generant situacions de major risc per a la salut i, conseqüentment, també per a la conducció.

En el que portem d’estiu, la Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha intervingut més de vint ampolles d’aquest gas a joves que les consumien a la via pública. En aquests casos s’han aixecat actes per consum o tinença, s’han tramitat administrativament i comportaran una sanció econòmica.

Destaca una actuació portada a terme per la Policia Local de Castell-Platja d’Aro la matinada del 27 de juliol, cap a les 00:45 hores, quan una patrulla policial va identificar dos joves que es dedicaven a vendre aquesta substància.

En l’escorcoll del vehicle que portaven aquests joves es van localitzar 10 ampolles de 666 grams, 75 broquetes dispensadores i 8 globus.

Als dos identificats, de 19 anys i veïns de Sant Feliu de Guíxols, se’ls van intervenir les ampolles, així com la resta del material, i es van instruir diligències per un presumpte delicte contra la salut pública.

Teniu més informació sobre l’òxid nitrós a continuació.

20230504_Dosier_OxidoNitroso_GasRisa

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.