Nit molt calorosa i pic de temperatura per l’episodi de calor, aquest dimarts

Aquest dimarts, serà el dia més calorós del que portem d’estiu. El Servei de Meteorologia de Catalunya ha emès diferents avisos per la calor.

La pròxima nit, a tota la franja litoral i prelitoral catalana, segons la qualificació del Meteocat, el risc serà moderat. És a dir, serà especialment complicat descansar i agafar el son, si no disposem d’aire condicionat o busquem alguna solució per minorar la sensació de calor mentre dormim com obrir les finestres una estona abans d’anar a dormir i durant tota la nit, engegar el ventilador, beure aigua fresca o utilitzar roba de llit transpirable, entre altres.

D’altra banda, el pic de calor s’espera aquest dimarts, entre les dotze del migdia i les sis de la tarda. Al Baix Empordà, el Meteocat qualifica el perill de moderat, encara que a moltes comarques de Catalunya, la qualificació se situa entre alt i molt alt entre el migdia i última hora de la tarda.

Des de l’inici de l’episodi de calor, a l’Estació Meteorològica del Meteocat a Castell d’Aro, les temperatures màximes no han baixat dels 30 °C. Aquest dilluns, l’Estació Meteorològica ha registrat una temperatura màxima de 30.7 °C. Però dissabte va enfilar-se fins a 33.4 °C. Aquest dimarts, al Baix Empordà, s’esperen temperatures més altes.

Per a prevenir a la població i oferir solucions de protecció a la població, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, ha activat una campanya de difusió de quins són els refugis climàtics municipals, els espais municipals que disposen de zones amb ombra amb bancs per asseure’s i on es troben les fonts públiques municipals pel consum humà en els tres nuclis.

El material s’ha publicat en vuit idiomes: català, espanyol, francès, anglès, alemany, ucraïnès, rus i àrab. Podeu consultar tots els punts aquí.

Des de l’inici de l’episodi de calor a Catalunya, les platges de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró s’omplen cada dia de banyistes que es refresquen amb una bona remullada.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.