Els pastissers preveuen almenys igualar les vendes de mones de l’any passat

Les tradicionals de xocolata costen el mateix que el 2022 i les de pa de pessic s’encareixen un 5%

Els pastissers catalans encaren la venda de mones de Pasqua amb l’expectativa d’igualar o fins i tot superar les xifres de l’any passat, quan ja es van recuperar els registres prepandèmia.

Durant aquesta Pasqua, preveuen vendre més de 700.000 mones artesanes a tot Catalunya i asseguren que els preus han pujat “molt poc” per l’impacte de la inflació, segons han explicat des del sector.

De fet, les tradicionals de xocolata costen el mateix que fa un any, mentre que les de pa de pessic s’han encarit un 5% perquè la farina, els ous i el sucre s’han disparat durant els últims mesos.

Les més demanades: les mones del Barça, Disney, Harry Potter i de superherois

Entre les mones de xocolata, enguany les més demanades són les del Barça, Disney, Harry Potter, les de superherois o videojocs com el Fortnite.

Els pastissers asseguren que els pastissos tradicionals amb base de pa de pessic, mantega i xocolata i adornats amb figures de xocolata, fruita confitada i plomalls es mantenen com els més venuts.

Un 40% de les vendes són mones de xocolata, mentre que el 60% restant són pastissos, segons dades facilitades pel gremi de pastissers.

Les mones de xocolata mantenen els preus, però les de pa de pessic s’apugen

En relació amb els preus, diuen que les de xocolata costen igual que l’any passat, tot i l’impacte de la inflació en les matèries primeres i l’energia que ha hagut d’afrontar el sector.

En canvi, sí que s’han apujat lleugerament els preus dels pastissos fets amb pa de pessic, que com a molt són un 5% més cars que fa un any. Els preus dels ous, la farina o el sucre s’han disparat durant l’últim any -molt per sobre del 5%-, de manera que els pastissers “no han trobat una altra alternativa”, tot i ajustar els marges de benefici.

(font: Informatius RPA i ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.