Via judicial perquè 1.200 propietaris puguin recuperar la potestat de vendre els seus pisos

La llei de costes els considera de domini públic i no es poden registrar

Els pisos afectats es van construir a la dècada dels seixanta i setanta, aprofitant una escletxa legal. L’any 2013, per intentar posar ordre, l’Estat va modificar la llei de costes afectant habitatges d’un total de dotze municipis de l’Estat, d’entre els quals hi ha Platja d’Aro i Empuriabrava (Alt Empordà) a Catalunya. Aquests blocs es consideren béns públics perquè la zona on estan construïts arran de costa està catalogada com a tal.

A Platja d’Aro, els propietaris de les 850 propietats afectades denuncien que “com que no es poden vendre, s’abaixa el preu” i reclamen solucions. En aquesta línia, el març del 2021, l’Ajuntament ja va demanar a l’Estat que es modifiquessin els límits d’afectació de domini públic perquè aquests edificis passin a formar part del domini privat.

“Vam presentar una sol·licitud per iniciar el procés de desafectació i que, posteriorment, es traslladés a Hisenda perquè iniciés el procediment de transmissió a propietat privada”, detalla l’alcalde, Maurici Jiménez.

La data límit perquè el Ministeri de Transició Ecològica contestés era aquest mes de març passat, dos anys després.

Tanmateix, com que la resposta no ha arribat, ara s’ha pactat emprendre la via legal contra l’Estat per aconseguir tirar endavant la línia de costa.

La decisió es va prendre en una reunió informativa celebrada dissabte, on van assistir prop de 400 afectats.

L’alcalde detalla que ja s’està redactant un requeriment previ que s’enviarà al llarg d’aquesta setmana i que tindrà una caducitat d’un mes. “Si tampoc hi ha resposta, iniciarem un contenciós-administratiu”, trasllada Jiménez.

Per la seva banda, la plataforma d’afectats i l’associació de veïns de la zona també es plategen agrupar-se per començar un contenciós. La intenció és anar en paral·lel amb l’ajuntament per fer més pressió.

(font: Informatius RPA i ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.