Més d’una trentena de propostes en els Pressupostos Participatius 2023

La ciutadania decideix el destí de 200.000 euros en inversions

A pocs dies perquè s’acabi el termini per presentar propostes dins la 4a edició de Pressupostos Participatius, ja s’han presentat més d’una trentena d’iniciatives a través dels diferents canals que l’Ajuntament ha activat per a rebre les propostes.

Fins aquest divendres, 14 d’abril, continua obert el període de presentació de propostes, que va començar el 6 de març, i en el qual pot participar qualsevol persona, grup o entitat vinculada amb el municipi, però sense necessitat d’estar-hi empadronat.

Les propostes presentades fins ara estan vinculades a una gran diversitat d’àmbits diversos com els Equipaments, Mobiliari urbà, Mobilitat, Places i zones verdes o Serveis municipals. També n’hi ha de Caràcter social, educatiu, turístic, mediambiental o cultural.

Podeu llegir-les aquí.

Com presentar les propostes

Les propostes inicials es poden presentar a qualsevol hora del dia mitjançant el portal participa.platjadaro.com.

Simultàniament, hi ha dos punts municipals d’accés públic a internet: a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Platja d’Aro i a Ca La Generosa de S’Agaró -l’edifici municipal on hi ha Correus i Televisió Costa Brava-.

També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes situades a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro; a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Castell d’Aro; i a Ca La Generosa a S’Agaró.

El 28 de març també es va fer un taller de debat i recollida de propostes.

En aquesta primera fase, totes les persones vinculades al municipi poden presentar propostes individualment, en grup o com a entitat (cal tenir en compte, però, que no és una fase de votació, i per tant la mateixa proposta presentada moltes vegades té el mateix valor que aquella amb una única butlleta). Cal tenir present que en cada butlleta en paper o formulari en línia només hi pot haver una iniciativa, però se’n poden omplir tantes com propostes es vulguin fer.

La condició general primària és que es pugui considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps (per exemple; la creació o reforma d’equipaments municipals, l’adquisició de mobiliari urbà i béns materials, la millora d’espais públics -carrers, senyalització, enllumenat, zones verdes, clavegueram-, o la instal·lació de tecnologies d’ús públic -eficiència energètica, reducció de la contaminació, material informàtic pels equipaments-, etc.).

També cal que sigui competència municipal, que doni resposta a una necessitat concreta, que sigui valorable i viable econòmicament (màxim de 200.000 euros), que tècnicament es pugui realitzar, que respecti el marc jurídic i legal existent, que no contradigui els plans aprovats, ni que suposi un cost suplementari de manteniment més enllà del que l’Ajuntament realitza de manera ordinària.

Tampoc poden suposar la contractació de nou personal, ni poden ser propostes de subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis, anàlisis o redaccions de plans estratègics o sectorials.

Totes les propostes seran avaluades tècnicament del 17 d’abril al 12 de maig. El dimarts 16 de maig (19 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament s’hi farà un taller participatiu amb inscripció prèvia per prioritzar les propostes que finalment accediran a la fase de votació -tenint en compte l’interès comú, l’impacte positiu sobre el municipi i la seva viabilitat- que serà del 25 setembre al 22 octubre d’enguany.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.