Wilco, Ludovico Einaudi, Crystal Fighters i Ben Harper, caps de cartell del festival Porta Ferrada de Sant Feliu

La programació de la 61a edició la formen més de 40 espectacles

Aquest dimecres, 5 d’abril, a les 12 h, es posen a la venda les entrades per a la majoria dels artistes i bandes que participaran en la 61a edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols del 7 de juliol al 20 d’agost. Per a una quinzena de propostes, incloent-hi el festival de l’humor Salat, ja estan a la venda.

Aquest matí s’ha presentat la programació que la formen més d’una quarantena d’espectacles. Alguns artistes o bandes es donaran a conèixer pròximament. Però, com a caps de cartell, ja hi ha noms imprescindibles del panorama internacional com Wilco, Ludovico Einaudi, Crystal Fighters, Pink Martini o Ben Harper. Més enllà de les estrelles internacionals, el festival també posa el focus en els artistes catalans, amb 21 propostes entre les quals hi ha La Pegatina, Mishima, Blaumut o 31 Fam.

Una de les apostes enguany són els concerts dobles que alien artistes com ara Rodrigo Cuevas i Baiuca.

En la presentació, l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha remarcat que no es posen “sostre” i aspiren a superar els prop de 50.000 espectadors de l’any passat. I el director artístic del festival, Albert Mallol, ha explicat que la programació encara no està del tot tancada i esperen anunciar “cinc o sis” espectacles més de primera línia artística.

Porta Ferrada, el festival degà de Catalunya, començarà el mes de juliol, però uns dies abans, per obrir boca, hi haurà el festival d’humor Salat que tindrà com a joia de corona el comiat dels escenaris de la companyia musical i humorística Les Luthiers en una actuació el 9 de juliol. El Salat es farà del 30 de juny al 2 de juliol.

Un cartell molt eclèctic amb nombroses exclusives

Entre les propostes destaquen les “dotze exclusives internacionals” entre les quals hi ha les actuacions de Wilco, Ludovico Einaudi, Crystal Fighters, Pink Martini, Ben Harper i Earth, Wind & Fire, Jethro Tull o Jorge Drexler. “Wilco és un artista molt esperat a la Porta Ferrada, com Crystal Fighters, però tindrem una entrada elegant i esperadíssima que potser defineix una mica el registre musical i artístic del festival, que són els Pink Martini”, ha precisat Mallol.

Una aposta per estrelles internacionals que va de la mà dels artistes catalans “que no per ser de més a prop tenen menys qualitat perquè hi ha moltíssim nivell”. En total, són 21 propostes amb segell català entre les quals hi ha Nuria Graham, Ramon Mirabet, La Pegatina, Mishima, Carles Marigó, Laura Andrés, Blaumut o Kebyart. I per no perdre el pols a l’actualitat i les propostes que més ho peten, Porta Ferrada para l’orella a la música urbana apostant per un concert doble de 31 Fam amb Mushka: “La germana de Bad Gyal que està revolucionant el panorama musical i ens fa molta il·lusió poder-la presentar a Girona a través del festival”.

De l’escena de l’estat espanyol, Mallol ha remarcat que hi ha artistes provinents de cinc territoris: “Un conglomerat de presència molt diversa per ser sensible a la realitat musical del país”. En les nits dobles, aposta enguany, hi haurà Rodrido Cuevas i Baiuca o les Nancys Rubias amb Fangoria. També es podrà veure als escenaris Niña Pastori, Ismael Serrano i ‘El Barrio’, que visita la Porta Ferrada per primer cop.

61 anys, però el festival manté la seva aposta per la música clàssica i el jazz. El pianista Carles Marigó i el violinista Pablo Hernández interactuaran amb la intel·ligència artificial amb la proposta Breaking Bach i també actuaran Pat Metheny trio i Camilo & Tomatito.

Entrades oficials

El segon tinent d’alcalde i regidor del festival, Josep Saballs, ha fet una crida als espectadors perquè comprin les entrades a les plataformes oficials per evitar pagar sobrecostos o ser víctimes d’estafes a través de portals fraudulents.

El batlle, Carles Motas, ha subratllat que l’èxit rotund del festival (que amb pocs anys ha passat de 10.000 a 50.000 espectadors) és fruit de l’aliança publicoprivada entre les administracions (ajuntament, Diputació, Generalitat i Estat) amb la part privada, amb l’organització de The Project i patrocinadors privats.

El director del festival, Sergi Roselló, ha exposat que el pressupost d’aquesta edició, encara pendent de tancar, supera els 2 MEUR, dels quals el 25% prové d’aportacions i el 75% restant de recaptació a taquilla.

El festival es desplega a diferents espais de la ciutat, amb el recinte principal al Guíxols – Arena, però sense deixar de banda l’emblemàtic espai Port i escenaris com l’església – monestir, la sala ‘Las Vegas’ i els carrers i jardins de la ciutat.

Podeu consultar tota la programació i comprar les entrades a portaferrada.cat

(font: Informatius RPA i ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.