Fins a un 95% d’ocupació a la Costa Brava centre durant la Setmana Santa

Aquesta és la previsió que fa la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona segons les dades obtingudes dels seus agremiats

Les dades de la previsió d’ocupació hotelera entre aquest dissabte, 1 d’abril, i fins al Dilluns de Pasqua, es diferencien en funció dels dies no festius i els que sí que ho són.

A la Costa Brava Centre es preveu una ocupació entre el 60% i el 65% durant els dies feiners i a partir del divendres 7 s’incrementarà entre un 90% i el 95%.

A la Costa Brava Sud, concretament els municipis de Lloret i Blanes, preveuen una ocupació del 80% i el 85% des de l’1 fins al 6 d’abril, que augmentarà a partir del 7 amb un 90% i un 95%.

A la Costa Brava Nord hi haurà una ocupació d’entre el 55% i el 60% des de l’1 al 6 d’abril, i del 75% i el 80% a partir del divendres 7 fins al dilluns 10.

Respecte a les comarques d’interior de la província de Girona (la Selva Interior i la Garrotxa), es preveu una ocupació que oscil·larà entre el 70% i 75% entre setmana i a partir del divendres s’incrementarà entre un 90% i un 95%.

Pel que fa a les zones de muntanya (Ripollès i la Cerdanya), es preveu una ocupació que fluctuï entre el 40% i el 45% entre setmana, i a partir de Divendres Sant augmenti fins al 80% i el 85%. Cal destacar que a les comarques del Pirineu, a causa de les condicions climatològiques d’aquests últims mesos, han estat conseqüència que la temporada de neu s’hagi finalitzat en moltes pistes d’esquí.

A la ciutat de Girona, la previsió d’ocupació entre setmana és del 60% i 65% i a partir del divendres incrementarà entre el 80% i el 85%.

En general, la previsió d’ocupació mitjana per a tota la província de Girona entre setmana oscil·la entre el 60% i el 65% de mitjana i els dies festius s’incrementarà entre 85% i el 90%.

Entre 2 i 3 dies d’estada

La mitjana d’estades del visitant a la província de Girona serà d’entre 2 i 3 dies, i els dies de mes entrades de clients seran el divendres 7 i el dissabte 8 d’abril.

Principalment, client català

El perfil de turista majoritari serà el client nacional (català) de la província de Barcelona, de mitjana edat i familiar. Això no obstant, en els establiments hotelers dels municipis de les zones del litoral gironí que participen en el torneig MIC, tindran allotjats esportistes i les seves famílies.

Plena ocupació, en funció dels dies, en la restauració

Els establiments de restauració de les comarques de Girona preveuen ocupar entre un 60% i un 65% de les seves places durant els dies feiners, i a partir del divendres 7 la plena ocupació, sobretot els migdies.

Recuperació després de la pandèmia

Les xifres de la previsió d’ocupació respecte del 2022 són aproximadament entre un 2,5% i un 5% més altes, tenint en compte que durant la Setmana Santa de l’any anterior, encara hi havia restriccions d’aforament i la majoria dels mercats emissors no s’havien recuperat a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Tanmateix, si la Setmana Santa d’enguany es compara amb la del 2019, més o menys es troba en els mateixos percentatges d’ocupació, per tant, s’augura que el sector turístic gironí es vagi recuperant del sotrac de la pandèmia.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.