La desena Marató de les Vies Verdes reunirà més de 1.500 participants i s’acabarà a Platja d’Aro 

L’activitat, que se celebrarà el diumenge, 5 de març, s’ha presentat aquest matí

La sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona ha estat escenari aquest migdia de la presentació de la Marató de les Vies Verdes, que enguany celebra la desena edició. La prova tindrà lloc el diumenge 5 de març.

En l’acte, hi ha participat el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; el diputat i president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà; el gerent de Diversport, empresa organitzadora, Sònia Jurnet, i el vicepresident de l’associació Multicapacitats, David Montoro.

També hi han assistit alcaldes, regidors i representants dels set municipis de les comarques gironines per on transcorre l’esdeveniment: el regidor d’Infància, Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; el regidor d’Esports, Infància i Joventut de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, Pedro Torres; el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Llagostera, Eduard Díaz; el regidor i quart tinent d’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Francesc Gallardo; l’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez; l’alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, i el responsable tècnic de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, Jaume Molas.

«Quan un esdeveniment arriba a deu edicions significa que la fórmula funciona i que ha adquirit un grau de maduresa alt. Es tracta d’una oportunitat idònia per barrejar la pràctica esportiva amb la possibilitat de gaudir dels paisatges o de l’ambient agradable que rodegen les vies verdes», ha exposat el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà.

Oberta a tothom

Enguany la prova consta de quatre distàncies, totes amb arribada al Palau d’Esports i Congressos de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró. La marató sortirà de Girona; els trenta quilòmetres, de Cassà de la Selva; la mitja marató, de Llagostera, i els deu quilòmetres, de Santa Cristina d’Aro. Totes començaran, de forma simultània, a partir de les nou del matí.

A poc més d’una setmana de l’esdeveniment, hi ha uns 1.500 inscrits en totes les categories, molt a prop de superar ja el sostre de participants (1.535). Enguany s’ha incrementat substancialment el nombre de dones, que suposen el 40 % del total.

«Oferim quatre distàncies perquè tothom, amb independència de la seva capacitat, pugui participar en la prova i completar-la. A més, molts participants venen en grup. Enguany, en tenim 248 d’inscrits, amb un 12% d’estrangers d’arreu del món», ha destacat la gerent de Diversport, Sònia Jurnet.

En aquesta línia també s’hi ha referit el vicepresident de l’associació Multicapacitats, David Montoro. L’entitat gironina sense ànim de lucre va néixer amb l’objectiu de mostrar a la societat la situació de les persones amb discapacitat i donar-los notorietat. «Agraïm a la prova aquesta mirada àmplia, inclusiva i transversal, que ens permet gaudir-ne en les mateixes condicions que la resta de participants».

«Es tracta d’una prova transversal, oberta a tothom i per a tots els nivells: des dels atletes més preparats fins als amateurs, que volen gaudir d’un matí fent esport per les vies verdes», ha exposat el diputat d’Esports, Jordi Masquef, que hi ha afegit: «Més enllà del vessant esportiu, es tracta d’un esdeveniment que contribueix a promoure el turisme esportiu i familiar durant aquell cap de setmana i a dinamitzar el territori».

Les inscripcions encara estan obertes al lloc web de la Marató de les Vies Verdes.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.