Normalitat en el funcionament dels centres educatius del municipi en la primera jornada de vaga

La vaga en l’àmbit educatiu també coincideix amb una vaga en el sector sanitari i sociosanitari català

Les tres escoles d’infantil i primària, l’Institut de Secundària i les dues escoles bressol de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró no registren afectacions en la seva activitat habitual a causa de la primera jornada de vaga.

Tots els centres del municipi han confirmat, a aquest mitjà, que pràcticament tot el professorat ha anat a treballar amb normalitat i l’alumnat ha assistit a classe.

A l’Institut Ridaura ens ha explicat que, coincidint amb la segona jornada de mobilitzacions, aquest dijous, alguns grups (els alumnes de 3r, 4t i batxillerat) i molt puntualment, com avui, alguns docents s’uniran a la vaga.

En paral·lel, els facultatius de l’Institut Català de la Salut (ICS) i dels centres concertats al sistema integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat) també estan cridats a la vaga durant 48 hores.

En el Centre d’Atenció Primària de Platja d’Aro s’alerta als usuaris i usuàries que, a causa de la vaga, poden haver-hi afectacions en el servei.

Metges de Catalunya, l’organització sindical convocant de la vaga, ha xifrat en un 75% el seguiment de la vaga durant les primeres hores d’aquesta jornada reivindicativa dels facultatius. L’aturada ha començat a les 8.00 hores i hi estan cridats 25.000 facultatius de l’Institut Català de la Salut (ICS) i dels centres concertats al sistema integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat).

Per àmbits assistencials, el seguiment ha estat del 79% a l’atenció primària i del 73% als hospitals. Per províncies, s’ha arribat a un 77% dels facultatius aturats a Barcelona, un 75% a Tarragona, un 72% a Lleida i un 77% a Girona, segons ha informat Metges de Catalunya.

La d’aquest dimecres és la primera de les dues jornades de vaga convocades per Metges de Catalunya.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.