Més de 500 ciclistes participaran en la VolCAT Platja d’Aro

Se celebrarà els dies 4 i 5 de febrer i hi participaran més de 500 esportistes de quinze nacionalitats

A una setmana perquè es tanquin les inscripcions de la VOLCAT Platja d’Aro 2023, aquest dimarts, s’ha presentat l’esdeveniment a la Seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, amb l’assistència d’Anna Julià, representant Territorial de l’Esport a Girona; Pedro Torres, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i d’Albert Balcells, director de la VolCAT Platja d’Aro.

Les inscripcions es tancaran l’1 de febrer a les 23.59 h, i s’espera la participació de més de 500 esportistes d’una quinzena de nacionalitats, segons han explicat durant la presentació.

Serà la segona vegada que el circuit VolCAT se celebra a Platja d’Aro i la presentació de la prova, a Platja d’Aro, es va fer coincidir amb els primers dies d’inscripcions, a finals d’octubre, on els representants municipals van destacar el posicionament de la VolCAT a escala internacional i el compromís de la població amb l’esport i l’organització de proves de referència mundial. A més, van posar l’accent en el fet que la seva celebració, durant l’hivern, ajuda a desestacionalitzar la temporada turística i incentiva l’economia local i del territori.

La segona edició de VolCAT Platja d’Aro serà la primera prova a Espanya del calendari internacional amb punts UCI XCO, en una temporada que es preveu molt intensa. Serà també la primera cita del calendari amb punts en joc de cara als Jocs Olímpics de París 2024.

Una cita oberta a professionals i amateurs, que aprofitaran les singularitats dels nuclis de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i el seu entorn natural per plantejar dues etapes intenses, que puntuaran per separat al rànquing mundial UCI, en categoria C3.

La VolCAT Platja d’Aro 2023 constarà de dues apassionants etapes en format Cross Country amb sortida i arribada a Castell-Platja d’Aro, amb una zona de pàdoc privilegiada i amb tots els serveis per a corredors i acompanyants.

La primera serà una etapa de 40 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell, amb un recorregut força trencacames, amb constants pujades i baixades que propiciaran els atacs dels ciclistes favorits a adjudicar-se la victòria.

I la segona jornada afrontarà un circuit d’uns 40 quilòmetres i 700 metres de desnivell, amb més ritme i amb una sobtada pujada a mitja cursa, que posarà a prova la resistència dels participants.

A la seva primera edició ja va comptar amb ciclista de fins a 20 nacionalitats, entre els quals destaca la guanyadora del 2022, que es va proclamar campiona dels Estats Units, Savilia Blunk. Alhora, esportistes amateurs que troben en aquest tipus de carreres l’escenari ideal per gaudir plenament de la seva afició.

L’organització també destaca el compromís de la població amb l’esport.

Més informació a platjadaro.volcatbtt.com

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.