La neu pot baixar fins a nivell del mar al Baix Empordà en les pròximes hores

L’onada de fred s’allargarà uns quants dies més

La neu es pot convertir, aquest dimarts, en la notícia del dia a molts punts de Catalunya.

El Servei de Meteorologia de Catalunya, avui, ha activat un avís de neu que també afecta el Baix Empordà durant la pròxima matinada i fins aquest dimarts al migdia. La imatge de portada pertany a la informació de l’avís.

Segons expliquen a través del Meteo.cat, “la cota de neu se situarà entre els 200 i els 400 metres. Tot i això, de matinada podrà baixar fins a nivell de mar a l’extrem nord-est”. Per damunt dels 400 metres, es podrien acumular 2 centímetres de neu.

Per exemple, el nucli de Romanyà de la Selva es troba a més de 300 metres d’altura per damunt del nivell del mar, encara que l’anecdòtica nevada també podria estendre’s en cotes inferiors.

Continuarem uns dies més amb l’onada de fred

Protecció Civil de la Generalitat va activar dissabte al migdia l’alerta del pla PROCICAT per onada de fred d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Des de l’inici de fred rigorós, l’estació meteorològica de Castell d’Aro ha registrat un parell de matinades temperatures negatives, inferiors a 0 °C. Aquest dilluns, 23 de gener, ha estat una d’elles amb -2,2 °C.

Els mapes assenyalen que l’ambient gèlid continuarà entre nosaltres uns dies més. Les autoritats recomanen mantenir-se informat sobre les previsions del temps i consultar l’estat de la xarxa viària mitjançant els canals oficials del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Servei Català de Trànsit, Portal de la mobilitat i el 012 Atenció Ciutadana.

A més, cal estar atents als familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.

Si teniu mascotes o animals a càrrec vostre procureu que estiguin resguardats de les baixes temperatures, sobretot a la nit.

En situació d’emergència, s’ha de fer cas a les informacions i les indicacions de les autoritats.

Teniu més consells, que s’actualitzen cada dia, a l’AVPC de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró.

Recordeu, si necessiteu ajuda urgent o coneixeu a algú que la necessiti, truqueu al 112.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.