Molta preocupació per l’impacte de la clausura de l’abocador de Solius en la temporada turística

El vicepresident de la Mancomunitat de Municipis del Ridaura, Pedro Torres, també ha reclamat a l’Agència de Residus de Catalunya una posició menys ‘impositora’ i més “dialogant” amb els municipis afectats

Abans d’un parell de mesos, l’abocador de Solius es tancarà i se segellarà. L’anunci de la seva clausura, per part de l’Agència de Residus de Catalunya, ha provocat una gran preocupació entre els municipis afectats per la mesura, per l’impacte que pot tenir aquest 2023.

El regidor de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, i vicepresident de la Mancomunitat de Municipis del Ridaura, Pedro Torres, aquest dijous al matí, ha manifestat l’amoïnament que provoca la situació del tancament, especialment el pròxim estiu, quan s’espera una afluència de visitants molt alta.

El regidor ha explicat que Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró fa una aportació de brossa anual a l’abocador de Solius d’unes 7.000 tones de brossa. És un dels municipis que fa una aportació més elevada. Habitualment, a l’estiu, es fan diversos viatges a l’abocador de Solius per a llençar la fracció resta. “Si aquest estiu hem de portar la fracció resta als abocadors de Lloret de Mar, Pedret i Marzà o Vacarisses, les opcions que hi ha sobre la taula, i totes a molta més distància dels nostres municipis, haurem de reduir dràsticament la quantitat de viatges que fem”.

Amb la mateixa quantitat d’operaris i maquinària que fan aquesta feina, el regidor pregunta “on dipositarem la fracció resta que no es pugui portar el mateix dia, especialment en els municipis turístics com Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, on multipliquem per 10 la nostra població entre juliol i agost? La deixem a les illes de contenidors del municipi, amb la pèssima imatge turística i d’higiene que donarem?”.

El regidor platjarenc també ha qualificat la posició de l’Agència Catalana de Residus “d’impositora” i ha reclamat a l’ARC una posició “dialogant” i “que ofereixi als municipis afectats pel tancament de l’abocador que hi ha entre Santa Cristina d’Aro i Llagostera, un tracte igualitari a altres poblacions on també s’han tancat abocadors, fent referència al de Vacamorta, en el Baix Empordà.

“Si l’Agència de Residus de Catalunya ha decidit clausurar l’abocador sense consensuar-ho amb el territori i de manera precipitada, que busqui solucions urgents per a fer front a les conseqüències econòmiques i logístiques derivades del tancament de l’abocador abans de la primavera”, ha afegit el regidor.

Torres també ha recordat que amb les taxes de residus que acaben d’entrar en vigor per a tot l’any 2023 no hi ha marge per quadrar dèficits i, aquesta situació afegirà molta més pressió a unes ajustades i castigades arques municipals.

Pedro Torres ha conclòs que es tracta d’un problema de país que requereix molt conscens i planificació, conjuntament entre la Generalitat de Catalunya i el territori.

Per a més informació sobre la clausura de l’abocador de Solius i totes les reaccions podeu llegir-ho aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.