Comencen les obres de la Plaça Poeta Sitjar

El projecte suposarà una inversió de 650.000 euros i tota l’obra estarà executada durant el primer semestre de 2023

Aquest dilluns ha entrat la maquinària a la Plaça Poeta Sitjar, després dels treballs previs que s’han dut a terme en les últimes setmanes per a retirar i reubicar diversos elements que hi havia a la plaça com els jocs infantils o les lletres que li donen nom.

A partir d’aquesta setmana comença un procés de remodelació que persegueix, principalment, aquests objectius: que aquest espai recuperi el seu caràcter de La Plaça del poble, i a on es puguin continuar trobant diferents col·lectius i franges d’edat i, a més, sigui l’espai de referència per a fer les activitats de poble.

Una necessitat de reconfigurar la Plaça Poeta Sitjà que va sorgir a partir del trasllat de l’Escola Vall d’Aro al nou edifici, i de la construcció del nou equipament sociocultural en l’emplaçament de l’antiga escola.

Per tal de definir el programa funcional de la remodelació, entre els anys 2017 i 2020 es va portar a terme un procés de participació ciutadana per tal de definir, entre Ajuntament, entitats, veïns i veïnes, els nous usos de la plaça.

Àmbit de la proposta

La superfície de la plaça, incloent-hi l’edifici del nou centre sociocultural, és aproximadament de 4900 m². La superfície on s’actuarà en els pròxims mesos supera els 4.000 m² i contempla la totalitat de l’espai lliure que configura la plaça i al voltant deedifici sociocultural, és a dir, les mateixes voreres est i sud (passeig Castell i mar i avinguda de la Platja), el límit amb la riera, l’espai lliure a l’oest de l’edifici (i que és l’accés a la sala polivalent), la vorera i la calçada per la façana nord de l’edifici (també carrer Castell i mar) i l’espai lliure a l’est de l’edifici.

Paràmetres generals del programa funcional

La nova Plaça Poeta Sitjà, a partir de programa funcional, consensuat entre ajuntament i ciutadania preveu:

 • La compaginació d’espais pavimentats amb espais amb sauló per evitar la imatge de plaça dura.
 • S’elimina l’actual pista esportiva i les tanques perimetrals, traslladant aquest ús a un espai pavimentat ubicat a l’est de l’edifici sociocultural. També es construiran unes grades.
 • Es crea una nova zona de jocs, amb més oferta que fins ara i per a totes les edats. Els jocs seran de fusta per aconseguir una major integració amb l’entorn i incorporant jocs d’aigua que fomentaran l’activitat física entre els nens i nenes.
 • Hi haurà més zones d’estar/bancs, atès l’ús transversal de la plaça i per a fomentar la relació entre veïns i veïnes.
 • Es manté la majoria d’arbrat actual, atès que és molt apreciat per la ciutadania per l’ombra i també pel caràcter que atorga a la Plaça. A més, es vol que els elements vegetals passin a ser part activa de la plaça.
 • Es preveu l’ubicació d’un escenari (de caràcter desmuntable) per a activitats que se celebren entorn de diferents festivitats castellarenques com la Festa Major o la Festa de Paqüetes.
 • S’habilita un espai concret per a la plantació anual del pi de Pasqüetes. Consisteix en un forat, que tingui la suficient profunditat perquè el pi s’aguanti dret, i que un cop finalitzi la festa, es tapi el forat amb una placa commemorativa, indicant la celebració de la Festa.
 • Es manté una font d’aigua per a beure.
 • S’incorpora un pàrquing de bicicletes.
 • S’incorporen taules d’escacs.
 • S’elimina la pista de ping-pong.
 • Es mou el punt de bookcrossing de la ubicació actual.
 • Hi haurà papereres en diferents punts de la Plaça.

Sobre la concepció espacial de la plaça:

 • Es manté una part important de la Plaça diàfana per tal que hi puguin” passar coses”, compaginant una part de terra (sauló) amb una part pavimentada, al costat de l’equipament sociocultural.
 • Que la plaça s’entengui “oberta”, que s’hi pugui accedir des de qualsevol dels carrers que l’envolten. Incorporant  l’accés nou que s’ha produït seguint la riera fins a l’entrada a l’edifici i la sala polivalent- auditori. Aquest accés ha de tenir en compte la seguretat amb la riera, aspecte molt demanat pels veïns i veïnes.

Podeu consultar tot el projecte tècnic aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.