Es lliuren els premis de la 2a edició del concurs juvenil “Impuls a l’emprenedoria”

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró i l’Associació d’Empresaris local col·laboren en la iniciativa

Aquest migdia s’han lliurat els premis de la 2a edició del concurs “Impuls a l’emprenedoria” que impulsa l’Institut Sant Feliu de Guíxols i està adreçat als alumnes i exalumnes de cicles formatius de l’Institut Sant Feliu de Guíxols.

L’institut ganxó compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, del Ministerio de Educación y Formación Profesional del Gobierno de España, del Ministerio de Educación y Formación Profesional del Gobierno de España, Unió Europea Fons Social Europeu Next Generation, Plan de Recuperación Transformación y Resiliencia i Nex Generation Catalunya. En clau local, també hi col·laboren els ajuntaments de Sant Feliu, Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i Santa Cristina d’Aro així com les entitats d’empresaris de la zona com l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró.

Amb aquest concurs, que premia els millors projectes empresarials de cada categoria de cicles formatius de l’institut de Sant Feliu, es vol donar visibilitat i premiar les iniciatives empresarials de les persones joves emprenedores, per tal que la creació d’empreses i la figura de l’emprenedor/a arreli entre aquest col·lectiu; potenciar la figura de l’emprenedor/a que incorporant elements innovadors o / i dels TIC, no solament cerqui la maximització del benefici, sinó que té en compte criteris socials, humans i mediambientals en la gestió empresarial; i generar bones pràctiques d’emprenedoria per tal d’esdevenir exemples per altres joves emprenedors/es i pels joves estudiants.

En total s’atorguen 4.800 euros en premis repartits en vuit categories diferents. Cada premi està dotat amb un val de 600 euros per bescanviar en diferents comerços de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Sta. Cristina d’Aro.

En representació de Castell-Platja d’Aro, en l’acte d’aquest dijous al migdia, hi han participat l’alcalde Maurici Jiménez, o Manel Canadell, president de l’Associació d’Empresaris de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, entre altres representants de la població.

A continuació podeu llegir en què consisteix cada projecte guanyador, un dels quals s’ubica a Platja d’Aro. Es tracta de Work Set.

Línia de negoci més innovadora: “VISIT CAT” (Carla Gou, Mª José Osaro) – CFGS Educació Infantil. La nostra empresa tracta d’una activitat extraescolar en la qual els infants que s’apuntin podran gaudir, un cop a la setmana (dissabtes), de visitar diferents llocs de Catalunya, com ciutats, pobles, teatres, museus, entre d’altres.

Línia de negoci amb més viabilitat: “NÀUTICA TORRES” (Erika Torres) – CFGM Manteniment d’embarcacions d’esbarjo. És una empresa dels quals el seu principal objectiu és millorar un servei de reparació, manteniment, instal·lació, revisions, juntament amb altres activitats afiliades a les nàutiques.El que destaca aquesta nàutica és la inserció de l’autotaller això servirà perquè aquells clients que busquen un lloc on ells mateixos poder fer els canvis necessaris en la seva embarcació puguin suplir aquesta mancança.

Línia de negoci amb més repercussió a la comunitat local: “CAMPAMENTO OLYMPUS” (Denise Sandres / Tania Castillejo) – CFGS Administració i Finances. “Casal d’estiu orientat a la mitologia clàssica que persegueix l’aprenentatge sota un vessant lúdic, adquirint alhora tant coneixements teòrics com ètics”.

Millor redacció del pla d’empresa (4 guanyadors en aquesta categoria): 

“INTECH MARKET” (Jesica Pavia / Khaoula Hajjout / Raul Sus) – CFGS Administració i Finances. L’empresa aprovisiona un producte que inclou un servei consistent en desenvolupar un carro de supermercat que integra un lector de codi de barres connectat a una petita pantalla on es reflecteixen totes les dades (preu i unitat) d’aquells productes que hi introduïm. Alhora el TPV incorpora un sistema de portes mecàniques intel·ligents que permet evitar que el client surti sense haver efectuat el pagament.

“KIDS AND FUN” (Andrea Fernández / Carla García / Maria Garcia) – CFGS Educació Infantil. Empresa que neix amb l’objectiu d’oferir uns serveis que tenen com a finalitat fer gaudir als nens i nenes a través del joc i la creació. Com a punts forts, destacar el sistema de tarifes variades en funció del què es percep que li interessa al client, així com serveis distintius com els tallers, on serien els únics a Palafrugell. A més, en aquests tallers, es configuren activitats temàtiques molt originals i dinàmiques, adaptades a les festivitats (taller “terrorífic” per tot Sants, tallers de Carnaval, tallers de Sant Jordi, taller d’estiu, etc.). També ajuda que teniu una campanya de promoció molt variada (repartiment de cartells, targetes, revista “El Nou Palafrugell”, Instagram i Facebook.

“ACADÈMIA DE REFORÇ ESCOLAR ESPAI ACTIU” (Anna Castillejo / Abril Domínguez) – CFGS Educació Infantil. Es tracta d’una acadèmia de reforç escolar que se surt dels serveis més convencionals, en incorporar un servei de psicologia / pedagogia adaptat per cada client.

“PADEL CONTROL ZONE” (David Abella / Kim Bueno / Adrià Luis) – CFGM Activitats Comercials. Es tracta d’una botiga d’esports especialitzada en productes per practicar Pàdel, incorporant una àmplia de proveïdors “multimarca”. Com a punts forts hi han les col·laboracions establertes (amb el Club Cap Roig, l’entrenament amb servei de pistes i un Servei de Ludoteca a les seves instal·lacions). Altres trets destacats són la manca de competència especialitzada, així com la variada política de promocions.

Millor projecte emprenedor portat a terme: “WORK SET”. Es tracta d’un marketplace on es connecta l’hostaleria amb els millors professionals. Com a fortaleses hi ha que és una web fàcil d’utilitzar, multidispositiu, accessible, específica i gratuïta per a l’hostaler. També destaca la visió de l’empresa, que aposta per la digitalització sense deshumanització.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.