En marxa el procés participatiu ciutadà per a decidir el futur del Passeig Marítim de Platja d’Aro

L’enquesta es pot respondre fins al 27 de novembre i també s’han programat visites sobre el terreny

L’Ajuntament vol copsar l’opinió de la ciutadania per definir les línies del programa funcional del futur projecte de reurbanització del Passeig de Platja d’Aro. El programa funcional inclou la definició dels espais per a vianants, bicicletes, comerç i restauració.

Els veïns i veïnes poden opinar sobre les diverses possibilitats d’usos de l’espai i com distribuir-los en franges diferenciades, entre la façana dels edificis (on podria començar ara l’ocupació de les terrasses) i la sorra de la platja (on es podria instal·lar una passarel·la temporal a l’estiu).

S’hi pot participar omplint un qüestionari fins al 27 de novembre en línia al lloc web participa.platjadaro.com o en paper i desar-la en les bústies situades en diversos equipaments municipals.

Un cop definit el Programa Funcional, l’any 2023 es farà el Concurs d’Idees, el 2024 el Projecte executiu, i posteriorment l’inici de les obres per fases.

Un projecte que l’Ajuntament haurà de consensuar amb les administracions supramunicipals de Costes de l’Estat i Costes de la Generalitat que són a la pràctica els titulars de bona part del domini, i altres organismes públics que en tenen competències.

El projecte de reurbanització del passeig, juntament amb el projecte de prolongació del mateix amb la construcció de la passera sobre el Riu Ridaura (obres que es portaran a terme per Costes de l’Estat) tenen per objectiu aconseguir que el passeig marítim sigui còmode, segur i dinàmic, i esdevingui un dels eixos vertebradors de la vida del municipi, complementant la platja com atractiu turístic i paisatgístic.

El procés participatiu que està en marxa fins a finals de novembre té per a finalitat recollir les impressions sobre la proposta de seccions que seran la base de la reforma del passeig, i a partir de les quals es definirà el programa funcional que es traslladarà al concurs d’idees.

La configuració del passeig es proposa amb seccions diferenciades segons els diferents usos que aquest pot tenir, i que ha estat consensuat amb diferents administracions. Aquesta proposta parteix dels diferents usos que es volen mantenir o incorporar al passeig, ordenant-los i garantint tant les mesures de seguretat com que es pugui portar a terme l’activitat prevista adequadament:

  • Ocupació de comerços i restauració: traslladant l’ocupació actual a la façana dels edificis. Per a cada establiment caldrà estudiar la nova distribució, per a tenir en compte la seva adaptació amb l’edifici. 
  • Carril Bici: destinant un espai concret per aquest ús, i que estigui separat de la franja d’ocupació de la restauració amb elements vegetals o altres tipus. 
  • Zona de passeig per a vianants: en alguns trams es suggerirà ampliar amb una passera de fusta sobre la sorra temporalment durant l’estiu.

Secció actual:

Proposta: 

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.