Exposició fotogràfica i multimèdia amb experiències dels joves del municipi

És un projecte impulsat entre la Unitat de Joventut, la Biblioteca Mercè Rodoreda i l’Associació fotogràfica Educant la Mirada

Fins al desembre, es pot visitar a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro, una exposició que recull les experiències d’una desena de joves del municipi.

L’exposició, que s’ha inaugurat aquest dilluns, 24 d’octubre, combina fotografies dels i les joves amb codis QR que permeten escoltar la seva història i vivències, explicada en primera persona.

El projecte s’ha creat per introduir en el col·lectiu jove en el món de la fotografia, posant la mirada al seu voltant, aportant un toc crític i educatiu, i també expressant com veuen el seu entorn i municipi.

Parteix de la voluntat d’oferir-los diferents espais de creació sota els valors d’autenticitat, l’acceptació, l’experimentació i la reflexió; dotar la Unitat de Joventut de contingut creatiu i audiovisual; establir referents dins el món jove envers la Biblioteca, l’Associació i la Unitat de Joventut; sensibilitzar a la població sobre el col·lectiu jove i la importància d’aquest dins del municipi; desestigmatitzar el col·lectiu i fer visible les quotidianitats dels i les joves dins de la localitat, donant missatges positius a la població.

La iniciativa també s’ha acompanyat d’un curs de fotografia amb dues sessions en les quals han treballat els valors esmentats anteriorment i d’altres com que la presa de consciència de la tendència a la imitació així com les múltiples lectures que té una imatge, del seu poder normalitzador i a la vegada normatiu i de la velocitat en la qual s’assimila una fotografia i l’incapacitat d’exercir un acte reflexiu amb ella, si no és una acció voluntària.

Funcionament de l’exposició

En un primer nivell, hi trobem el making of de les sessions fotogràfiques on es poden veure els i les joves exercint diferents rols (com a fotògrafs, models, fent l’escenografia o com espectadors). En aquestes fotografies, cada jove hi ha creat un petit codi QR amb un pòdcast explicant la seva experiència en el projecte.

En el segon nivell, s’hi concentra l’exposició final, amb la selecció d’imatges dels i les participants del procés, així com, un breu relat de com veuen el seu entorn i què fan en el seu temps lliure.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.