4.000 euros per a impulsar projectes triats pels joves a Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro

Aquest matí s’ha presentat el projecte de Pressupostos Participatius Joves 2022 a l’Institut Ridaura de Castell d’Aro

Avui s’ha presentat als alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Ridaura el projecte i les bases reguladores pel desenvolupament del projecte Pressupostos Participatius Joves 2022, que impulsen entre les unitats municipals de Joventut de Castell d’Aro-Platja d’Aro i S’Agaró, i Santa Cristina d’Aro. És la primera vegada que els dos municipis impulsen conjuntament uns Pressupostos Participatius Joves.

A la presentació davant dels delegats i delegades de cada curs hi han participat els caps de cada àrea de Joventut i el regidor de Castell-Platja d’Aro, Pedro Torres, i la regidora de Santa Cristina d’Aro, Immaculada Martí.

L’objectiu de la iniciativa és promoure la participació dels i les joves nascuts el 2007, que resideixen i/o fan alguna activitat a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i Santa Cristina d’Aro i que cursen 4t d’ESO a l’Institut Ridaura, que acull jovent d’ambdues poblacions.

Impulsar un projecte decidit pels joves a cada municipi

Els Pressupostos Participatius Joves tenen com a finalitat convidar els i les joves a decidir el destí de la quantia pressupostària destinada a la realització d’un projecte a cada municipi. L’eina fomenta la corresponsabilitat dels joves, que poden proposar, debatre i decidir sobre el destí de la partida establerta.

La quantia que hi destinarà cada ajuntament, en l’edició 2022, són 2.000 euros.

Cada grup de joves pot presentar com a màxim una proposta. A principi del mes de novembre se celebrarà l’Assemblea Jove on es decidirà la proposta que es portarà a terme a cada municipi. Els tècnics de Joventut els acompanyen en la realització i concreció de les propostes. Totes les propostes han de complir diferents requisits com que s’adeqüin a les ordenances municipals, el cost no superi els 2.000 euros, que fomentin la sostenibilitat i la inclusió i que siguin activitats gratuïtes.

Procés de 4 sessions i execució dels projectes l’any 2023

El projecte de Pressupostos Participatius Joves consta de 4 sessions:

  • 1a sessió. Explicació del projecte, aclariment de conceptes, mecanismes de funcionament i experiències semblants. Dinàmica per fer els grups i escollir temàtica entre 5 grans eixos: Formació, Esport, Medi Ambient, Cultura i Salut.
  • 2a sessió. Preparació i desenvolupament de les propostes a càrrec de cada grup per mitjà d’una fitxa-resum que amb caràcter obligatori ha de recollir: explicació, material, temporalització, repartiment de tasques, necessitats, pressupost total i agents implicats.
  • 3a sessió. Explicació de les propostes a càrrec de cada grup i tria de dues propostes de cada aula que aniran a l’Assemblea Jove. De cada aula, una proposta per a cada municipi.
  • 4a sessió. Assemblea Jove i votació per escollir la proposta guanyadora de cada població.

El període de realització de les propostes guanyadores serà, preferentment, de l’1 de maig al 30 d’agost del 2023. Però, excepcionalment, també es podrà programar fora d’aquestes dates.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.