Aquest diumenge, Aplec del Remei a Castell d’Aro

Les activitats se celebren a la pineda del Pessebre Vivent i s’ha habilitat un aparcament amb un camí des del qual s’accedeix directament a la festa

Tot a punt a Castell d’Aro per a la celebració del tradicional Aplec del Remei que organitza l’Associació del Pessebre Vivent amb el patrocini de l’Ajuntament i el suport de diferents empreses locals, la Coral de la Vall d’Aro i la Parròquia de Castell-Platja d’Aro.

La programació comença amb la celebració de la paraula a l’Església de Santa Maria a partir de les 10.30 h, i pregaria i ofrena floral a la Mare de Déu del Remei, a les 11.30 h, amb l’acompanyament de la Coral de la Vall d’Aro.

La celebració continuarà a la Pineda del Pessebre amb una audició de sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí a les 13 h, arrossada popular a les 14 h (cal comprar el tiquet prèviament a la Carnisseria Calvet a un preu de 4 euros i portar-se el servei) i l’animació infantil d’Els Atrapasominis a les 16 h.

També s’ha habilitat un espai d’aparcament darrere la Plaça Poeta Sitjar, des del qual es pot accedir directament a les activitats de la pineda.

Per la vila de Castell d’Aro, l’Aplec del Remei és una de les celebracions més típiques i clàssiques del seu calendari de festivitats.

Fins abans de la pandèmia, l’Aplec se celebrava a l’ermita que porta el seu nom, situada a la carretera que uneix Castell d’Aro amb S’Agaró. Però, des de l’any passat, es fa a la pineda del Pessebre Vivent.

Sense limitacions i restriccions per la pandèmia, l’organització espera recuperar el miler de participants.

Una mica d’història de l’Aplec del Remei

L’any 1189 Pere Saguer, home honrat de la Vall d’Aro va donar al monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols les terres que més tard seria el mas o granja anomenat de les Eroles, més conegut actualment com El Remei.

Els monjos hi tenien un petit oratori perquè els masovers i els frares llecs que tenien cura del conreu de la granja hi poguessin complir amb els seus deures religiosos. Es conta que al segle XVI hi hagué una terrible epidèmia, que s’estengué per la conca del Ridaura, i fou llavors quan a l’esglesiola es col·locà la imatge de Nostra Senyora del Remei. L’oratori, havent-se fet popular, esdevingué una ermita, objecte de l’actual aplec. L’ermita del Remei és una modesta capella adossada als edificis de la masia.

Sobre la porta hi ha un relleu on figura un escut del monestir i la data de 1732. Més amunt una mena de rosassa petita abelleix la façana que acaba amb un campanar de mig punt.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.