Obert el nou aparcament de Ponent de Sant Feliu de Guíxols

Es tracta del primer aparcament desmuntable que s’ha construït a Catalunya

Aquest matí, a les set, s’ha obert als vehicles el nou aparcament de Ponent de Sant Feliu de Guíxols.

El nou equipament, que acull 180 places d’aparcament en aquesta primera fase, es troba a tocar de l’Espai Thyssen i s’ha construït “en un temps rècord”, en concret, quatre mesos.

A més, es tracta d’un aparcament sostenible, ja que s’alimenta energèticament de plaques solars que s’han col·locat al sostre i que dona electricitat als punts de càrrega de vehicles que s’hi ha instal·lat, a més de subministrar-ne també a altres edificis municipals de la zona.

“Es tracta d’un aparcament necessari per a la ciutat, just a l’entrada, perquè la gent es pugui desplaçar per un passeig fins al mar, al futur museu Thyssen que estarà molt a prop o al passeig de Mar de Sant Feliu, sense haver de fer servir el cotxe”, recorda l’alcalde, Carles Motas.

És el primer dels tres aparcaments que estan projectats a la ciutat. Els altres dos estaran situats a la carretera de Palamós i el tercer molt a prop del de Ponent.

Un model reutilitzable

Només amb un tractament de pintura es pot allargar el temps de vida útil de l’aparcament, que és de 50 anys.

Pel fet de ser desmuntable, això permet incrementar el nombre de places, reduir-les o desplaçar-les en funció de les necessitats.

Falta una segona fase

El cost final de la instal·lació –un cop acabada la segona fase- serà de 6,1 milions d’euros, cofinançats entre el consistori i la Unió Europea.

Una gestió social i inici gratuït

El nou aparcament el gestionarà –conjuntament amb la zona blava- una empresa que tingui en plantilla persones amb discapacitat. Mentre no es materialitza aquesta opció, l’aparcament serà gratuït, per l’oportunitat turística que representa la seva obertura a les portes de l’agost.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.