L’artista, Torrent Pagès, exposa 12 grans escultures al Parc dels Estanys

Es pot visitar fins al mes de febrer de l’any vinent i la inauguració tindrà lloc aquest dissabte, 30 de juliol

Amb l’últim cap de setmana del mes de juliol, comença una nova exposició d’escultures de gran format al Parc dels Estanys de Platja d’Aro. Es tracta de la Divuitena mostra consecutiva en aquest espai consolidat com a escenari expositiu a l’aire lliure.

L’artista Torrent Pagès exposa 12 peces escultòriques de gran format sota el títol ‘Sense fi’. La mostra es pot visitar cada dia, coincidint amb l’horari general d’obertura del parc al públic (juliol-setembre 7-21 h i octubre-febrer 8-18 h).

De la mostra i de l’artista escriu el crític d’art, Alexande Roa Casella,s en la presentació de la mateixa: “Sense fi és el títol sota el qual l’artista Carles Torrent Pagès presenta un conjunt de dotze peces escultòriques per ser descobertes en l’entorn del Parc dels Estanys. Obres escollides amb molta cura que fan un repàs per les inquietuds formals i expressives de l’artista, especialment les més recents. D’inicis lligats a la pintura, però de seguida a la recerca del volum i el dinamisme, juga amb les transparències i els reflexes per trencar amb les convencions de la mirada. El seu treball es caracteritza per una recerca de la fascinació cap als elements més bàsics que conjuguen les arts: els elements de la natura manipulats per suggerir noves realitats. Ha incidit especialment en el treball sobre l’aigua com a matèria escultòrica, fent dels remolins i el seu fluir un recurs artístic lligat íntimament a la seva pròpia naturalesa. Si una cosa ens recorda Torrent Pagès amb el seu treball és que el gran poder de l’art rau, no tant en una imitació del món, sinó en una plasmació dels seus misteris fascinants per part de la mirada humana, sempre condemnada a una percepció limitada”.

Encara hi afegeix: “Amb aquest conjunt, sota un títol que ens recorda el caràcter cíclic i infinit tant del joc artístic com dels elements als quals va fent referència, l’artista ens aproxima a experiències necessàriament artístiques, totes amb un tractament únic i exclusiu que les individualitza. Més enllà de la mateixa experiència, proposen també un joc de simbolismes molt suggeridor que lliga amb el món de l’espiritualitat, de la introspecció o de l’entorn natural. Els materials, també carregats de sentit i alhora de funcionalitat per a cada peça, són tan diversos com el ferro, el suro, el metacrilat, l’acer inoxidable o la fusta, incloent-hi també l’aigua i els mecanismes tecnològics que permeten activar el moviment d’algunes peces. Torrent Pagès conjuga, en definitiva, un treball intuïtiu i ple de significats reflexionats, compromès amb la forma i el sentit però també, i molt especialment, amb aquesta emoció específica del llenguatge artístic que consisteix en el descobriment d’alguna cosa que sempre hem tingut davant dels ulls”.

Inauguració de l’exposició, aquest dissabte, 30 de juliol

Torrent Pagès oferirà un recorregut guiat, acompanyat de les autoritats locals i públic que ho desitgi, aquest dissabte, 30 de juliol. La convocatòria és a les 20 h al mirador del riu Ridaura.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.