Inversió de 289.000 euros per ampliar la comissaria de la Policia Local i reforçar la seguretat

La sala de videovigilància serà més gran, es reorganitzaran espais i l’edifici se subdividirà en unitats especialitzades

A l’estiu, el municipi multiplica per deu la seva població. Passa de tenir uns 12.000 habitants a l’hivern a superar les 120.000 persones.

Això provoca, segons detalla l’alcalde, Maurici Jiménez, que la Policia Local hagi de fer front a un escenari molt diferent quan arriba la calor, havent de redistribuir els recursos amb què compta.

Aquest augment tan notori de la població al municipi, entre d’altres, comporta problemes de civisme i també de trànsit. Per aquest motiu, l’ajuntament vol ampliar el nombre de càmeres de videovigilància al carrer. Un increment que, necessàriament, passa també per ampliar la sala de control d’aquests aparells que hi ha a la comissaria de la Policia Local. “No tenim problemes delinqüencials”, insisteix el batlle, però reconeix que la situació és “molt complexa” al llarg de tot l’estiu i “s’hi ha d’incidir”.

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró disposa, actualment, de 49 agents. Una xifra que es reforça a l’estiu (de juny a setembre) per poder fer front a la demanda del municipi. “Intentem també que cap agent faci vacances a l’estiu”, afirma Jiménez, que explica que “el municipi es tensa i cal tenir el màxim d’efectius”. Per resoldre la situació, s’està valorant ampliar el cos els pròxims anys.

En paral·lel, els agents que ja formen part de la Policia Local de Platja d’Aro s’han anat especialitzant al llarg dels anys. I això, amb la comissaria actual, ha comportat que diverses unitats treballin en un únic espai i l’hagin de compartir. “S’ha segmentat el cos i necessitem segmentar també l’espai”, afirma l’alcalde, que incideix en la importància de reconfigurar la comissaria perquè estigui “preparada per al futur del municipi”.

En total, les obres d’ampliació permetran guanyar 90 metres quadrats, però també variar aquesta distribució de l’espai per permetre disposar de despatxos més reduïts perquè cada àrea pugui treballar en solitari.

Les obres, pressupostades en 289.207 euros (IVA inclòs), es preveien començar aquesta tardor, amb la voluntat que la comissaria ampliada es pogués inaugurar a principis del 2023. El consistori confia poder licitar les obres ben aviat. La primera convocatòria va quedar deserta.

(Font: ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.