Mar Vilaseca Quartet estrena la 25a edició del Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro

L’esdeveniment recupera el format d’abans de la pandèmia amb l’auditori a la Platja Gran

Aquesta nit a les 23 h, comença la 25a edició del Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro que recupera, després de dos anys de pandèmia de la COVID-19, el seu format i escenari habitual a l’espai de Cavall Bernat, al nord de la Platja Gran.

La programació està formada per nou concerts gratuïts, cada divendres fins al 26 d’agost. Els darrers dos estius el festival s’ha mantingut, malgrat el context de dificultat, amb adaptacions d’emplaçament (a l’interior del Palau d’Esports i Congressos el 2020 i a l’Espai Masia Bas el 2021), format (amb aforament limitat i retirada prèvia d’entrades) i nombre de concerts (quatre i sis respectivament).

Organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb el suport institucional de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, enguany recupera del tot tots els seus trets característics.

Jasper Blom and His Pupils actuaran el 29 de juliol

Una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i que s’apropa també als estils musicals que complementen el jazz: gospel, swing, soul, blues o musicals, entre d’altres. Alhora es manté fidel en el seu model de gratuïtat i a cel obert arran de mar. Una combinació que ha consolidat un públic heterogeni, agraït i fidel.

La primera nit del mes de juliol, Mar Vilaseca Quartet oferirà una selecció d’estàndards nord-americans, temes de bossa-nova i adaptacions de caire jazzístic de cançons pop; Liceu Big Band amb direcció de Sergi Vergés, per retrobar els èxits del funk dels anys 60 i 70: Earth, Wind & Fire; Sly & The Family Stone; The Brecker Brothers; The Jackson Sisters, i adaptar-los per a big band (8 de juliol); Broadway Project Orchestra amb Mone Teruel, veu i Josep Buforn, piano: un pòrtic simfònic excel·lent per introduir-se a l’univers musical de George Gershwin (15 de juliol); l’espectacle Una mirada a West Side Story amb Laura Simó, veu; Francesc Capella, piano; Guillermo Prats, contrabaix i baix elèctric; i David Simó, bateria (22 de juliol); i Jasper Blom and His Pupils, un dels grans saxofonistes de l’escena europea (29 de juliol).

La Vella Dixieland actuarà el 5 d’agost

L’estrena del programa d’agost recau en un clàssic, La Vella Dixieland per celebrar el seu 40è aniversari+2 amb jazz tradicional, i repertori de big band i brass band (5 d’agost); continuarà amb Dance! de Barcelona Gospel Messengers, el seu nou espectacle on, des de l’òptica del gospel, es dona una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown (12 d’agost); The Lindy Hoppers Band amb un repertori de temes dels anys 30 i 40, de solistes i orquestres de l’època del swing com Count Basie, Duke Ellington o Benny Goodman (19 d’agost); i darrerament, Lluís Coloma & His Musical Troupe, amb nous instruments per renovar i reinventar-se i aconseguir un blues i un boogie woogie amb moltes més textures i colors (26 d’agost).

Després de 25 anys de programació ininterrompuda -es va iniciar de manera modesta amb dues actuacions l’estiu de 1998- el festival acredita més de 170 concerts amb la presència de grans noms nacionals i internacionals: Sant Andreu Jazz Band, Big Mama, Ignasi Terraza, Monica Green BCN Jazz Orquestra, Divinas, Big Band Jazz Maresme o Llibert Fortuny, Myriam Swanson, entre molts altres.

Més informació a www.nitsdejazz.com.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.