Més visites guiades de descoberta aquest estiu a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

S’han programat una cinquantena de propostes en total de visites amb guia local, familiars o teatralitzades

Aquest dimarts a la tarda ha començat el programa de visites guiades de l’estiu 2022 a Castell d’Aro.

La regidoria de Turisme ofereix 49 visites guiades i activitats de descoberta, fins al 18 de setembre, a les set de la tarda. Són 14 visites més que l’any passat, recuperant les propostes que no s’havien pogut dur a terme durant la pandèmia.

Per participar en les visites és obligatori fer la reserva prèvia. Totes tenen un cost de 2,50 euros per persona (destinats a projectes socials), les places són limitades i cal reserva prèvia obligatòria al portal entrades.platjdaro.com. Hi ha iniciatives amb guia local, familiars, teatralitzades, escultòriques, naturalistes i també la jornada enològica DO Porcianus. Algunes s’ofereixen en català, d’altres també en castellà i algunes amb francès i anglès.

El calendari de visites

Hom pot visitar del Nucli Antic de Castell d’Aro, declarat també bé cultural d’interès nacional, gràcies al conjunt de carrers empedrats, el Castell de Benedormiens i l’església de Santa Maria: català i anglès (dimarts 28 de juny, 12 i 26 de juliol i 16 i 30 d’agost); i castellà i francès (dimarts 5 i 19 de juliol, 2 i 23 d’agost i 6 de setembre).

La mateixa estructura s’utilitza per gaudir del Camí de Ronda de S’Agaró, un espai declarat bé cultural d’interès nacional gràcies a un itinerari que esdevé passeig envoltat per un model de ciutat-jardí mediterrània d’estil noucentista, dividint les jornades en funció de l’idioma: català i anglès (dimecres 29 de juny, 13 i 27 de juliol, 17 i 31 d’agost) i castellà i francès (dimecres 6 i 20 de juliol, 10 i 24 d’agost i 7 de setembre).

I també per a la vista al Camí de Ronda de Platja d’Aro -antic traçat per controlar el contraban de les poblacions costaneres amb un recorregut entre pins, caletes i túnels entre roques- i la Vil·la Romana de Pla de Palol -l’assentament que explotava el cereal, oli i vi i que aprofitava el port natural de Cala Rovira per exportar-lo: – català i anglès (dijous 21 de juliol i 25 d’agost) i castellà i francès (dijous 7 de juliol i 11 d’agost).

També hi ha dues propostes entorn del recentment ampliat Parc dels Estanys de Platja d’Aro, un espai de 150.000 m² que recupera els antics aiguamolls de la zona, on fan estada fins a 250 espècies d’ocells cada any i que també alhora ha esdevingut espai expositiu a cel obert d’escultures a cel obert. Per combinar aquestes dos vessants, s’ofereix la visita guiada escultòrica en català (dijous 14 de juliol i 1 de setembre) i castellà (dijous 4 i 18 d’agost). També la visita naturalista de la mà del Grup Natura Sterna, en català i castellà (dissabtes 16 i 30 de juliol i 13 i 27 d’agost). L’activitat familiar Anem a la granja? Al Mas Can Juanals de les Eroles a Castell d’Aro, és en català i permet als infants de 3 a 7 anys feinejar als seus horts i conèixer, tocar i alimentar el seu bestiar (dilluns 4 i 18 de juliol i 29 d’agost -18.30 h- i dissabte 17 de setembre -17.30 h- adaptada a persones amb TEA).

La visita teatralitzada Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró a càrrec de la Cia. La Minúscula, en català i apta per a tots els públics, es planteja a partir de la trobada d’un director de cinema i el seu equip que convertiran per un dia l’espai en un plató de cinema on diversos personatges reviuran de manera distesa i participativa l’època més cinematogràfica d’aquest indret, escenari de films com Pandora y el holandés errante amb Ava Gardner, Mister Arkadin d’Orson Welles, El jardinero español amb Dirk Bogarde o De repente, el último verano amb Elisabeth Taylor (divendres 8 i 22 de juliol i 5 i 26 d’agost).

Les visites familiars teatralitzades a Castell d’Aro també amb Cia. La Minúscula ofereixen, en català, la possibilitat de descobrir el seu nucli històric, declarat bé cultural d’interès nacional (dilluns 25 de juliol, 8 i 22 d’agost). La mateixa companyia protagonitza les sessions en català de Contes màgics al Parc dels Estanys de Platja d’Aro amb petites històries al voltant de la natura, la màgia i els personatges fantàstics per a infants a partir de 3 anys (dilluns 11 de juliol i 1 d’agost); i també les visites teatralitzades a la Vil·la Romana de Pla de Palol de Platja d’Aro (segles I aC-VII dC), divendres 15 i 29 de juliol; i 19 d’agost.

Darrerament, el diumenge 18 de setembre se celebrarà jornada temàtica D.O. Porcianusa la Vil·la Romana de Pla de Palol amb activitats infantils, visita a les termes i tast de vins per als adults (en català, castellà i llenguatge de signes en català). També tot l’estiu -com tot l’any-, i de manera autònoma, es pot fer La gimcana familiar de la Xalarina i en Xalarí: amb l’ajuda d’un plànol que es lliura l’Oficina de Turisme o als establiments amb el segell Platja en Família i d’un conjunt de pistes que incorpora el mateix, cal cercar una dotzena de petites plaques amb la imatge de la mascota de turisme familiar a diversos espais emblemàtics. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en les caselles del planell. Un cop completat, cal retornar-lo a l’Oficina de Turisme per rebre un obsequi. Hi ha tres itineraris, un per cada nucli, i tres regals segons el grau de dificultat.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.