Els càmpings i apartaments gironins acumulen reserves d’entre el 80 i el 90% per aquest estiu

Durant els primers cinc mesos del 2022 la demarcació ha rebut només un 7,58% menys de turistes respecte del 2019

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha celebrat aquest matí un acte de presentació de les perspectives i previsions per la temporada d’estiu 2022 a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

A l’acte hi ha participat Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona així com representació de la Federació d’Hostaleria de Girona, l’Associació de Càmpings, l’Associació Turística d’Apartaments, Turisme Rural Girona i de l’Associació Corporativa d’Agència de Viatges Especialitzades de les comarques gironines.

Girona, aquest matí (Font: ACN)

Els càmpings i apartaments turístics gironins tenen unes reserves d’entre el 80 i el 90% de les places disponibles pels mesos de juliol i agost. Aquestes xifres confirmen les bones perspectives per la temporada d’estiu del sector turístic.

Els empresaris apunten que el bon temps que ha fet a partir de la Setmana Santa ha portat a registrar bones ocupacions i això fa desestacionalitzar la destinació de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

De fet, entre l’1 de gener i el 15 de maig del 2022 la demarcació ha rebut 1.943.075 visitants, només un 7,58% per sota de la xifra registrada el 2019 (2.102.468). Amb les bones perspectives d’estiu, els empresaris creuen que al setembre podrien tenir dades similars o superiors el 2019.

Preocupació pels costos energètics

D’altra banda, els empresaris del sector turístic de la demarcació de Girona estan preocupats per l’augment dels costos energètics. De moment, la majoria d’ells assegura que està assumint aquest sobrecost reduint el marge de benefici, però veu amb preocupació que el mercat energètic segueixi a l’alça fins a finals d’any.

Això podria comportar dificultats en el tancament de comptes. Per contra confirmen que falta mà d’obra al sector tot i que no preveuen que comporti problemes de cara a la temporada d’estiu.

El president de la Federació d’Hostaleria de Girona, Antoni Escudero, ha recordat que la manca de personal és una problemàtica “generalitzada” en tots els sectors econòmics i no només en el turístic.

Informació extreta de l’Agència Catalana de Notícies.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.