16 peces escultòriques d’acer de gran format de Josep Coll en el Parc Els Estanys

La mostra es pot visitar cada dia, en l’horari d’obertura del parc al públic, de 7 a les 21 h

L’artista Josep Coll exposa un conjunt de 16 peces escultòriques d’acer de gran format, a l’aire lliure, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, fins al 17 de juliol.

De la mostra i de l’artista escriu el crític d’art, Alexande Roa Casellas en la presentació de la mostra: “Josep Coll no menysté cap element propi de l’escultura: en les seves obres hi trobem la conjugació dels materials, la concepció visual, la integració del treball en la seva ubicació i també el treball plàstic de la mà del disseny conceptual de la idea. No obstant això, la contemplació se’ns fa orgànica com si les escultures haguessin emergit en el mateix paisatge de forma natural, sense esforç manual ni intel·lectual. L’obra de Coll, que viu i treballa a Llabià, és d’una factura curosa que segueix un procés intuïtiu on s’equilibren l’experimentació amb els materials diversos i la sensibilitat estètica, que fa possible resultats estilitzats i gairebé simbiòtics respecte de l’entorn on habitualment s’encabeixen”.

Encara hi afegeix: “L’escultor treballa amb elements de rebuig o sobrers, que reconverteix en peces plenes d’expressivitat i de dinamisme; la integració dels materials és tan reeixida que l’observador quasi oblida valorar la idea d’unir objectes tan diversos, materials de textures i superfícies tan diferents en qualitats i característiques. És, senzillament, com si fos la seva conjunció natural, mentre que de fet es tracta del resultat d’un procés que radia creativitat. Un procés, això sí, l’execució del qual és fruit del que anomenem ofici: el coneixement profund de la matèria i de les tècniques per treballar-la i modelar-la a voluntat. L’art bé es podria definir com un equilibri harmònic entre aquests factors”.

La mostra al Parc dels Estanys dona continuïtat al projecte iniciat el 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, fins a aquest espai urbà de 150.000 m² d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona.

Prèviament, hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascual i Marzo-Mart, Carles Bros, Angel Camino, Martí Rom i Santiago Gimeno. De cadascun en resta com a testimoni permanent, una peça instal·lada al mateix parc com a part del Fons Municipal d’Art, esdevenint alhora complement de les mostres temporals que acull anualment.

L’Ajuntament proposa un calendari expositiu per a 2022 amb vuit propostes en tres espais. El Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull dues mostres: l’actual de Josep Coll i posteriorment Carles Torrent Pagès (30 de juliol de 2022-12 de febrer de 2023). Al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro hi ha exposat Lourdes Fisa (19 de març-8 de maig) i ben aviat s’inaugurarà una exposició d’Olga Andrino (21 de maig-3 de juliol) i Joan Mateu (13 d’agost-25 de setembre); i també les col·lectives del Fons Municipal d’Art (9 de juliol-7 d’agost) i Artistes Locals (1 d’octubre-27 de novembre). Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro també acolliran una part de la mostra del Fons Municipal d’Art a l’estiu i a la tardor les obres guanyadores i finalistes del 9è Concurs internacional de fotografia Educant La Mirada.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.