En servei el nou tram de Via Verda que uneix Platja d’Aro amb Calonge i Sant Antoni

Aquesta ruta permet unir dues vies verdes clàssiques: la ruta del Carrilet i la ruta del Tren Petit.

El nou tram té un recorregut de 3,3 quilòmetres.  Les obres van allargar-se fins a Setmana Santa.

El projecte ha inclòs diverses actuacions, en els dos termes municipals.

A Castell-Platja d’Aro el recorregut és paral·lel a la costa i dona accés al veïnat Politur, al camí de ronda nord, a la carretera de circumval·lació, i enllaça amb l’àrea comercial del centre. A Calonge i Sant Antoni dona accés a diferents urbanitzacions, tres càmpings i diversos hotels. 

Un tram discorre en paral·lel a la carretera comarcal de Palamós a Sant Feliu de Guíxols (C-253) i també s’ha ampliat el pont d’aquesta carretera sobre l’accés al càmping Cala Gogo.

El traçat s’ha projectat de manera que es puguin aprofitar al màxim infraestructures existents i l’espai disponible. Per això, s’han executat actuacions en diferents seccions: en els trams on la nova via discorre paral·lela a la carretera, amb paviment asfàltic, i en els trams on la via discorre paral·lela a la vorera o per zones verdes, amb sòl de ciment.    

El pressupost total de les obres del projecte ha estat de 771.286,49 € (IVA inclòs), i s’ha cofinançat amb un ajut FEDER de la Unió Europea de 318.713,43 € (50% de la despesa elegible), la Diputació de Girona ha invertit 140.861,26 €, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aportat 199.397,32 €, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro hi ha destinat 80.642,32 €, i la Generalitat de Catalunya hi ha participat amb una subvenció de 36.990,90 € per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme. 

Integrant el nou tram, i a través de carrils bici urbans gestionats pels ajuntaments de cada municipi i l’actual ruta Pirinexus, han quedat enllaçades la via verda del Carrilet i la via verda del Tren Petit i s’ha ampliat la xarxa de rutes en bicicleta i a peu del Baix Empordà.  

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.