El camp de Castell d’Aro acull una quinzena de partits del 20è MIC

L’esdeveniment no es va poder disputar els anys 2020 i 2021 a causa de la pandèmia

Fins aquest divendres, el camp de futbol de Castell d’Aro és l’escenari d’una quinzena de partits de la 20a edició del torneig internacional MICFootball (MIC – Mediterranian International Cup), que es disputa del 12 al 17 d’abril a trenta-tres poblacions de la demarcació de Girona.

L’esdeveniment, un dels torneigs de futbol base amb més prestigi del món, es torna a disputar després de dos anys de parèntesi obligat per la pandèmia de la covid-19.  

L’edició d’enguany compta amb 300 equips d’uns 30 països i 6.000 participants que es reparteixen en nou categories (de l’U12 fins a l’U20, entre futbol base masculí i femení).

Hi ha representants de molts països europeus (Itàlia, Portugal, França, Regne Unit, Suècia, Romania, Israel i Espanya), així com d’arreu del món: Estats Units, Japó, Brasil, Mèxic, Xile, Perú, Colòmbia, Puerto Rico i Corea del Sud.  

Hi participen la meitat dels vint que integren la Primera Divisió de futbol espanyola (FC Barcelona, Reial Madrid FC, RCD Espanyol, Club Atlètic de Madrid, València CF, Vila-real CF, Real Betis Balompié, Sevilla FC, Reial Societat de Futbol i Athletic Club de Bilbao), i de punters europeus com el Manchester United FC, el Liverpool FC i el Paris Saint-Germain FC.

Les retransmissions televisives i per streaming també són presents en aquesta edició i una gran part del torneig es pot seguir des de qualsevol racó del món.  

En paral·lel, també té lloc el MICIntegra, enfocat a persones amb diversitat funcional i que té el suport de l’Obra Social “la Caixa”. La vuitena edició està programada per aquest Divendres Sant.

L’impacte 

El MICFootball, organitzat per MICSports, torna a comptar aquest any amb la Diputació de Girona i CaixaBank com a socis principals. L’esdeveniment mou 400 voluntaris i millora el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i la projecta a àmbit internacional.  

Segons l’estudi d’impacte econòmic del MIC – Mediterranean International Cup 2018 encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el MICFootball va generar en el territori un retorn superior als 11,5 milions d’euros amb un pressupost de 2,8. Per cada euro invertit per l’administració pública, es va produir un retorn al territori superior als 100 euros. 

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.