El nou tram de Via Verda entre Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro en servei als vols de Setmana Santa

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, i la regidora d’Acció territorial i Urbanisme de Castell-Platja d’Aro, Montserrat Rovira, han avui han visitat les obres amb altres autoritats

Aquest matí s’han presentat les obres del tram d’enllaç que unirà els municipis de Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro. Aquesta ruta permetrà també unir dues vies verdes clàssiques: la ruta del Carrilet i la ruta del Tren Petit. El nou tram tindrà un recorregut de 3,3 quilòmetres.  

La presentació de la nova ruta ha estat a càrrec del regidor de Salut, Mobilitat i Mas Pere de Calonge i Sant Antoni, Albert Ros; l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Eduard Llorà, que han estat acompanyats de la regidora d’Acció territorial i Urbanisme de Castell-Platja d’Aro, Montserrat Rovira.  

El projecte inclou diverses actuacions, en els dos termes municipals, un tram paral·lel a la carretera comarcal de Palamós a Sant Feliu de Guíxols (C-253) i l’ampliació del pont d’aquesta carretera sobre l’accés al càmping Cala Gogo. A Calonge i Sant Antoni dona accés a diferents urbanitzacions, tres càmpings i diversos hotels. A Castell-Platja d’Aro el recorregut és paral·lel a la costa i dona accés al veïnat Politur, al camí de ronda nord, a la carretera de circumval·lació, i enllaça amb l’àrea comercial del centre.  

El traçat s’ha projectat de manera que es puguin aprofitar al màxim infraestructures existents i l’espai disponible. Per això, s’han executat actuacions en diferents seccions: en els trams on la nova via discorre paral·lela a la carretera, amb paviment asfàltic, i en els trams on la via discorre paral·lela a la vorera o per zones verdes, amb sòl de ciment.    

El pressupost total de les obres del projecte és de 771.286,49 € (IVA inclòs), i està cofinançat amb un ajut FEDER de 318.713,43 € (50% de la despesa elegible) i per la Diputació de Girona, amb 140.861,26 €. La resta es finança entre els ajuntaments de Calonge i Sant Antoni (199.397,32 €) i Castell-Platja d’Aro (80.642,32 €), i un ajut per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme de la Generalitat de Catalunya (36.990,90 €).  

Un cop enllestida aquesta obra, i a través de carrils bici urbans gestionats pels ajuntaments de cada municipi i l’actual ruta Pirinexus, es podran connectar també els nuclis de Castell d’Aro i Sant Feliu de Guíxols amb Palamós, de manera que la via verda del Carrilet i la via verda del Tren Petit quedaran enllaçades i s’ampliarà la xarxa de rutes en bicicleta i a peu del Baix Empordà.  

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.