Optimisme i prudència entre el sector de l’oci nocturn de Platja d’Aro

La majoria dels locals del municipi van reobrir el passat cap de setmana amb una bona afluència de clients

Jordi Diaz, president de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, diu que l’ànim dels empresaris del sector de l’oci nocturn local fluctua entre la prudència i l’optimisme, a les portes del segon cap de setmana d’obertura de l’oci nocturn a Catalunya.

Malgrat que els han deixat obrir, no amaguen la seva preocupació perquè, segons com evolucioni la pandèmia, puguin fer-los tancar novament. Diaz diu que han estat uns mesos molt complicats i el tancament abans de Cap d’Any va ser un cop molt dur.

Lamenten que s’hagi criminalitzat el sector. Reclamen que, en lloc de ser un problema, s’integri l’oci nocturn com a part de la solució per a continuar caminant cap a la normalitat d’abans de la pandèmia.

També els neguiteja que el públic francès, client habitual de l’oci nocturn del municipi abans de la pandèmia, ja no torni perquè ha descobert altres destinacions, com Madrid, on l’oci nocturn s’ha mantingut obert.

Els empresaris confien que, durant els pròxims caps de setmana, es repeteixi l’ambient que es va viure el primer cap de setmana de reobertura a les discoteques i bars de copes. I els clients tornin a “sortir de festa” per gaudir d’una de les ofertes d’oci nocturn més importants que hi ha a la Costa Brava.

Dissabte passat, les cues al voltant de les discoteques de Platja d’Aro tenien totes un denominador comú, la mascareta. I és que abans d’entrar al local, els clients tenien clara la norma i, de fet, els controladors d’accés van haver de fer poques advertències a persones que no en duien. A mesura que la nit avançava, però, els avisos eren més constants. Amb tot, Jordi Díaz, assenyala que “en general tothom compleix amb les mesures de seguretat”.

Díaz també es mostra “convençut” que empreses locals presentaran reclamacions econòmiques pel tancament forçat. I és que l’oci nocturn és un “puntal” a Platja d’Aro i el president de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró assenyala que “han quedat molt tocats”.

Centrats en l’abril

L’alcalde, Maurici Jiménez, recorda la importància que té l’oci nocturn pel municipi i confia que no es tornarà a tancar. “Forma part de la nostra identitat i és cert que aquests dos darrers anys ha estat molt dur pel sector serveis, però l’oci nocturn ho ha tingut encara més difícil. Han estat en una situació preocupant i encara ho estan”.

Jiménez diu que ara estan centrats en l’abril, quan se celebrarà el Carnaval (la rua de carrosses i comparses tindrà lloc el dissabte 2 d’abril) i es donarà el tret de sortida a la temporada turística amb la Setmana Santa (Diumenge de Rams cau en el 10 d’abril). Sens dubte, el Carnaval de Platja d’Aro és un dels esdeveniments més importants de l’any, ja que acumula una gran quantitat de visitants que venen de fora de la localitat.

Afegir, que la Policia Local, durant el primer cap de setmana de reobertura de l’oci nocturn, no va notar un increment de la problemàtica al carrer, llevat de més positius per alcoholèmia i alguna baralla esporàdica.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.